Taksim Camii’nde son hazırlıklar: Yakında açılıyor

Taksim’de 4 sene önce temeli atılan ve bugünlerde son çalışmaları gerçekleştirilen camii, Ramazan’ın son cuma gününde ibadete açılacak.

GÜNDEM 18.04.2021, 14:13 19.04.2021, 12:24
Taksim Camii’nde son hazırlıklar: Yakında açılıyor

Taksim’de 17 Şubat 2017 yılında temeli atılan ve 2 bin 500 kişinin aynı anda içerisinde namaz kılabileceği, otoparkı, sergi ve konferans salonlarının da içerisinde bulunacağı Taksim Camii’nin yapımında sona gelindi.

Yaklaşık olarak 16 bin 500 metrekarelik inşaat alanındaki camide çalışmalar, koronavirüsten dolayı sosyal mesafe kuralları gözetilerek sürüyor.

Caminin iskeleleri söküldü

Camide gelinen son durumda boyama işlemleri sona erdi. Camlara korkuluk takıldı. Namaz alanı ahşap duvar kaplamaları sona erdi. Caminin iskeleleri ise söküldü.

Hat yazıları takıldı

Nakkaş Adem Turan ve Hattat Davut Bektaş’ın hazırladığı hat yazılarının montajı da yapılarak yerine takıldı ve boyama işlemleri sona erdi.

Caminin hatlarında ana mekan kubbesinde Fatiha suresi, ana mekan orta kuşakta Bakara suresi’nin 285 ve 286. ayetiyle Haşr suresinin 20-24. ayetleri, ana mekan kubbe kasnağında Al-i İmran suresi, giriş kubbesi kasnak yazısında Ayet-El Kürsi, giriş kubbesi göbek yazısında İhlas suresi, ana kapı üstü yazıda Nisa suresi 103’üncü ayetinin son kısmıyla İstiklal girişindeki kapı üstü yazısında Ra’d suresinin 24’üncü ayeti bulunuyor.

Camide iç alana 6 hat levha takıldı. Levhalarda ise Allah, Muhammed, Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali yazıyor.

Camide özel olarak yaptırılmış olan halıların imalatı bitirildi ve artık döşemeye başlanacak.

Caminin mihrabındaki çalışmalar da sona erdi, vaaz ve minberdeki taş kaplama işlemleri bitirildi. Caminin içerisinde avizenin de montajı gerçekleştirilecek.

Bodrum katların ahşap ve taş kaplama işlemleri sona erdi ve caminin mekanik ve elektrik testleri bitirildi.

Ana çelik kapı takılacak

Caminin içinde bulunan kapıların montajında sona gelinirken çelikten yapılma 7 metre yüksekliğe sahip, 3 metre 10 santimetre enindeki ana çelik kapının da yerine takılması bekleniyor.

Ne zaman açılacak?

Caminin temizlik çalışmalarıyla çevresindeki peyzaj çalışmaları da sürüyor.

Son hazırlıkları gerçekleştirilen ve 2 bin 250 kişinin aynı anda namaz kılabileceği cami, Ramazan’ın son cuma gününde ibadete açılacak.

Yorumlar (0)