Netflix 2022 Mart takvimi yerli ve yabancı içerikleriyle dolu dolu…

Netflix’in 2022 Mart ayı takviminden öne çıkan yapımları ve detaylarını sizler için derledik.

KÜLTÜR-SANAT 27.02.2022, 23:55 01.03.2022, 15:30
Netflix 2022 Mart takvimi yerli ve yabancı içerikleriyle dolu dolu…

Dünyanın en popüler video içerik platformlarından Netflix’in Mart ayında platformda yerini alacak yeni yapımları merak konusu oldu.

İzleyiciler yeni ayla birlikte platforma eklenecek olan yapımları sıklıkla araştırıyor ve bilgi edinmeye çalışıyor.

Bu yazımızda Netflix’in 2022 Mart ayı takvimindeki yapımları ve detaylarını sizleri için derledik.

Mart 2022 Netflix Takvimi…

Pera Palas’ta Gece Yarısı (3 Mart 2022)

Kitaplardan uyarlanan diziler arasında bir yapım 3 Mart 2022 tarihinde Netflix’te izleyiciyle buluşacak.

Dizide gazeteci Esra (Hazal Kaya) Pera Palas Oteli’ne ilişkin bir yazı yazmak üzerine görevlendirilir. Otele ilişkin bilgi edinmek maksadıyla oteli incelerken odalardan bir tanesinden 1919 senesine açılan kapı olduğunu gören Esra, ubradan içeriye girince kendisini 1919 senesinde Mustafa Kemal Atatürk’e karşı düzenlenen siyasi bir komployu önlemek için çabalarken bulur. Bununla beraber dizide Esra 1919 senesinin İstanbul’unun gerçeklerden çok daha farklı olduğunu da keşfetme imkanı bulacaktır.

Pera Palas’ta Gece Yarısı oyuncuları

Netflix’te yayımlanacak olan bu yeni dizinin oyuncu kadrosu da oldukça dikkat çekici. Orijinali Midnight At the Pera Palace (Yazarı Charles King) Türkçe’ye çevrilen dizinin yönetmen koltuğunda Emre Şahin oturdu ve senaryosu ise Elif Usman tarafından kaleme alındı.

Dizi psikolojik drama türünde ve oyuncu kadrosu ise bir hayli güçlü. Tansu Biçer, Hazal Kaya, James Chalmers, Selahattin Paşalı, Clare Louise Frost, Engin Hepileri, Yasemin Szawloski ve Jordan J. Gallagher gibi isimler yer alıyor.

Dizinin yayın tarihi

Platformda dizinin gelişini dört gözle bekleyenler için dizi 3 Mart tarihinde yayına girecek. 8 bölüm olarak yayımlanacak ve her bölüm ise yaklaşık olarak 50 dakikadan oluşacak.

Bridgerton: 2. sezon (25 Mart 2022)

Netflix’in yeni ayda yayına girecek olan bir dizisinin yeni sezonu için tüm dünyadan izleyiciler oldukça heyecanlı. Bridgerton 2. sezonuyla seyircisiyle buluşacak.

Neflix’in Bridgerton dizisi 2021 senesinde ilk sezonuyla seyirciyle buluştu ve ilk 1 ay içerisinde 82 milyon evde izlendi. Firma tarafından dizinin izlenme sayısının kendilerinin beklediği düzeyin de üstüne çıktığı ifade edilerek “şimdiye dek en fazla izlenen dizi” olduğu duyurusu yapıldı.

Bridgerton dizisi Amerika Birleşik Devletleri asıllı yazar Julia Quinn’in romanından uyarlanıyor. İçlerinde Brezilya, Fransa, Hindistan, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nin de yer aldığı dizi 83 ülke arasında en fazla izlenen Netflix dizisi olarak biliniyor.

Bridgerton konusu…

Dizinin konusuna yeni başlayacak olanlar için gelecek olursak… Dizide Bridgerton ailesinin hayatına odaklanıyoruz. Ailenin en büyük kızı olan Daphne Bridgerton, ailesinin peşinden giderek çok sevdiği bir adamla evlenmek ister. Kadının çok fazla çevresinde seçeneği vardır fakat ağabeyi tarafından adaylar bir bir elenir. Fakat Leydi Whistledown’ın hazırlamış olduğu bir skandal nedeniyle kızın adı bir nevi lekelenir. Bu esnada sosyeteye yeni giren kızların annesinin gözdesi Hastings Dükü ve Daphne arasında dikkat çeken bir yakınlaşma başlar.

Dizide Lady Danbury rolünde Adjoa Andoh, Lady Whistledown rolünde Julie Andrews, Anthony Bridgerton rolünde Jonathan Bailey, Marina Thompson rolünde Ruby Barker, Jeffries rolünde Jason Barnett, Siena Rosso rolünde Sabrina Bartlett, Lady Cowper rolünde Joanna Bobin, Philipa Featherington rolünde Harriet Cains, Prudence Featherington rolünde Bessie Carter, Penelope Featherington rolünde Nicola Coughlan, Genevieve Delacroix rolünde Kathryn Drysdale ve Daphne Bridgerton rolünde Phoebe Dynevor yer alıyor.

Pieces of Her (4 Mart 2022)

Netflix’in Mart ayının 4’ünde yayına girecek yapımlarından birisi de Pieces of Her. Kaosun ve gerilimin izleyiciyi soluk soluğa bırakacağı bu heyecan veren Netflix dizisinde ünlü oyuncular yer alıyor.

Dizide Altın Küre ve Emmy ödülü bulunan Toni Collette, gizemli bir geçmişi bulunan anne Laura Oliver’e hayat verecek. Collette’ye Joe Dempsie, Terry Q’Quinn, Bella Heathcote, Jessica Barden ve David Wenham gibi isimler eşlik edecek.

Dizinin konusu…

Dizide Laura’nın kızı rolünde karşımıza çıkacak olan Andrea (Bella Heathcote), annesini tanıdığını sanmaktadır. Fakat bir AVM’ye yapılan gezinin şiddete dönmesiyle Andy aniden annesinden farklı bir yanını görür ve birçok şey değişir. Otuz sene önceki kimliğinden saklanan Laura, geride bıraktığı yaşamından bütünüyle farklı biridir. Andy, polislerle başı belaya giren Andy’i kurtarmak için annesinin hayatını irdeler ve gizli kalmış sırları ortaya çıkarmaya çalışır.

İlk bölümün bütün bölümleriyle 4 Mart’da yayımlanacak olan dizi 8 bölümden oluşacak ve her bir bölüm 1 saat olacak.

Top Boy: 2. sezon (18 Mart 2022)

Top Boy’un esasında ilk bölümü 2011 senesinde İngiltere’de bir kanalda izleyiciyle buluşmuştu. Ardından ise 2013 yılında bulunduğu kanalla anlaşmaya varamayıp ekranlara veda etmek durumunda kalmıştı. Netflix tarafından seneler sonrasında filmin yayın hakları alındı ve 2. sezonu da yakında platformda izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Dizinin konusu…

Dizide Londra’nın doğu bölgesinde (suç bölgesi olarak bilinen kurmaca bir yerde) suça karışan bir grup gencin yaşamına odaklanıyor.

Formula 1: Drive to Survive: 4. sezon (11 Mart 2022)

Drive to Survive kimisi acemi kimisi ise usta 20 pilotun, adrenalin ve dram dolu bir başka Formula 1 yarışı sezonunda mücadele veriyor.

Yapımın 4. sezonunda genellikle ekranda görülmeyen ve perde arkasındaki anlar paylaşılıyor. Her bölümde farklı bir hikaye izleyiciye aktarılıyor ve olaylar daha dramatik bir şekilde paylaşılıyor.

The Guardians of Justice (1 Mart 2022)

Netflix’in 1 Mart 2022 tarihinde yayına girecek olan yeni yapımı The Guardians of Justice’da problemli bir süper kahraman grubunun, korkusuz sandıkları liderlerinin kendini yok etmesinin ardından hem dünyayı hem de kendi içlerini çepeçevre saran kötülükle mücadelesini konu ediniyor.

Human Resources (18 Mart 2022)

Human Resources dizisi yeni ayda 18’inde platformda yayına girecek komedi-animasyon türünde bir yapım. Dizide insanların doğumlarından başlayarak yaşamlarının son anına dek her aşamalarına yolculuk etmelerine yardım eden Utanç Büyücüleri, Hormon Canavarları ve diğerlerinin hikayesini konu alıyor. Dizi Big Mouth’tan uyarlanmış.

Netflix’in 2022 Mart ayı filmleri…

Sen Yaşamaya Bak (21 Mart 2022)

Sen Yaşamaya Bak Netflix’te sinemaseverlerin Mart ayında izleyeceği yapımlardan biri.

Melisa (Aslı Enver) bekar bir anne ve hastadır. Çok az ömrü kalan Melisa, hem çok güçlü bir aşk yaşayıp hem de oğlu Can’ı sonrası için emanet edebileceği birisini bulabilecek midir?

TAFF Pictures yapımı olan filmin başrolünde Aslı Enver ve Kaan Urgancıoğlu yer alıyor. Hakan Bonomo’nun senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise Hakan Ketche yer alıyor.

The Adam Project (11 Mart 2022)

The Adam Project Netflix’in başrolünde Ryan Reynolds’ın bulunduğu yeni bilim kurgu filmi. Yönetmen koltuğunda Free Guy filminden de tanınan Shawn Levy’nin oturduğu film 11 Mart 2022 tarihinde platformda izleyiciyle buluşacak

Filmin konusu ise, zamanda yolculuk yapan bir pilotun dünyayı kurtarmaya çabalarken bir yandan ise o zamanlar hayatta olan babası ve kendi gençliğiyle iş birliği yapıp geçmişiyle bir araya gelmesini konu alıyor. Filmin oyuncularının arasında Reynolds’ın yanında Catherine Keener, Mark Ruffalo, Jennifer Zoe Saldana gibi isimler bulunuyor.

En Soğuk Düşman (2 Mart 2022)

Orijinal adıyla Against the Ice, Türkçe’ye En Soğuk Düşman, Peter Flinth’in yönettiği tarihi bir hayatta kalma filmi.

Filmde 1909 senesinde Kaptan Ejnar Mikkelsen önderliğindeki bir ekibin Grönland’da Danimarka için keşif gezisine çıkması ve ardından başlarına gelen macera dolu olayları anlatıyor. Ekibin keşif gezisinin amacı Grönland’ın tek parçadan meydana gelen bir ada olduğunu göstermektir. Mürettebatını gemiyle beraber gemide bırakan Mikkelsen, tecrübesiz mürettebat üyesi Iver Iversen ile buzu geçer. Grönland’ın ada olduğuna ilişkin iki adam kanıt bulmayı başarır fakat onların gemiye tekrar dönmesi tahmin ettiklerinden çok daha zor olacaktır.

Senaryosunu Joe Derrick ve Nikolaj Coster – Waldau’nun yazdığı filmde Charles Dance, Joe Cole, Nikolaj Coster-Waldau gibi isimler yer alıyor.

Düşeş (18 Mart 2022)

Düşeş filmi yönetmen koltuğunda Tek Aşkım filmiyle tanınan Charlie McDowell’in Jesse Plemons, Lily Collins ve Jason Segel’in yeni gerilim filmi.

Filmde bir adam, milyarder bir iş insanının evine izinsiz bir şekilde girer. Fakat kibirli iş insanı ve genç eşi planladıkları bir kaçamak için son anlarda eve çıkagelir ve işler çığırından çıkar.

Film 18 Mart 2022 tarihinde platformda izleyicilerle buluşacak.

Kara Yengeç (18 Mart 2022)

Kıyamet sonrası gelecekte geçen filmde gönülsüz bir askerin, ülkesinde iç savaşı bitirmek için gizli ve çok zorlu bir görev maksadıyla buz tutmuş denizi geçmek için verdiği mücadeleyi izliyoruz.

Bir kitap uyarlaması olan Kara Yengeç filminin başrollerinde Erik Enge, Jakob Oftebro ve Noomi Rapace gibi isimler yer alıyor. Film 18 Mart 2022 tarihinde yayına girecek.

Kaçamak (3 Mart 2022)

Kaçamak da Mart ayında Netflix’te vizyona girecek bir kitap uyarlaması film. Sarah Alderson’ın kitabından uyarlanan filmin türü ise gerilim.

Başrollerinde Ziad Bakri, Christina Wolfe ve Leighton Meester’in yer aldığı filmin konusu ise şöyle:

Kız kısa yolculuğa çıktıkları Hırvatistan’da en iyi dostu ortadan kaybolan Beth, neler olduğunu düşünür. Fakat anlamaya çalışırken buldukları her yeni ipucunda yeni bir aldatmacayla karşı karşıya kalırlar.

Kurtarma Köpeği Ruby (17 Mart 2022)

Kurtarma Köpeği Ruby filmi 17 Mart 2022 tarihinde Netflix’te yayına girecek olan filmlerden bir başkası. Dram, Biyografik, Aile türündeki filmin yönetmen koltuğunda Kim Farrant oturuyor.

Orijinal adı Rescued by Ruby olan filmin konusu ise şöyle:

Kurtarma Köpeği Ruby, aşırı düzeyde hareketli davranışları sebebiyle sürekli olarak sahipleri tarafından terk edilen çok zeki ve sevimli bir köpek. Sahibi tarafından bakılmayan bu köpeği dernekten eyalet polisi Dan alır ve Ruby’i sahiplenir. Ruby hem sahibine arkadaşlık yapar hem de aralarında çok güçlü bir bağ oluşur ev Dan’in K-9 arama kurtarma ekibine girmesi için ikili çalışmalarına başlar.

Filmin oyuncu kadrosunda ise Eileen Pedde, Sharon Taylor, Tom Mcbeath, Camille Sullivan, Kaylah Zander, Scott Wolf, Grant Gustin gibi isimler yer alıyor.

Netflix Mart 2022 belgesel yapımları…

Andy Warhol Günlükleri (9 Mart 2022)

Netflix’in Mart ayında yayına girecek olan belgesellerinden ilki Andy Warhol Günlükleri… Belgeselde Andy Warhol 1968 senesinde vurulmasının ardından yaşamını ve duygularını günlüklerine kaydetmeye başlıyor. Ve o günlüklerle Andy’nin yaşamı gün yüzüne çıkartılıyor.

Andy Warhol kimdir?

6 Ağustos 1928 doğumlu Andy Warhol Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinde dünyaya gelmiştir. ABD’li ressami film yapımcısı olan Warhol aynı zamanda pop art akımının da en önemli temsilcilerindendir.

Kripto Kralı Nasıl Öldü? (30 Mart 2022)

Kanadalı kripto para borsası kurucusu Hindistan’da beklenmeyen bir şekilde yaşamını yitirince, müşteriler ise bu ölümün nedenine ilişkin bilinenlerden çok daha fazla şeyler olabileceğinden şüphe duyar.

Belgesel 30 Mart 2022 tarihinde platformda izleyiciyle buluşacak.

Gelmiş Geçmiş En Kötü Oda Arkadaşı (1 Mart 2022)

Soğukkanlı katiller ve şiddet eğilimli sahtekarlar… Yayımlanan bu öyküler gerçek ve tahmin edemeyeceğiniz kadar korkunç yaşama deneyimlerinden kimilerini izleyiciye sunuyor. Görünüşte zararsız gibi duran oda arkadaşlarının kötü niyetli niyetlerini ortaya çıkardığı zaman kişilerin kabusa dönen hayatlarını gösteriyor.

Netflix Çocuk ve Aile Yapımları Mart 2022

He-Man ve Kainatın Hakimleri: 2. sezon (3 Mart 2022)

Netflix’in çocuk ve aile yapımları da mart ayında izleyiciyle buluşacak. Bunlardan ilki 2. sezonuyla devam edecek olan He-Man ve Kainatın Hakimleri. Bu yapımda He-Man ve kahramanlar gücü eline almaya çabalayan hain İskeletor’u alt etmek maksadıyla yeni ittifaklar ortaya çıkartırlar. Bu sırada Eternos’un ise geleceği tehlikededir.

Transformers: BotBot’lar (25 Mart 2022)

Çocuk yapımlarından Transformers: BotBot’lar transformers evreninde geçen yeni bir dizi ve bu dizide BotBots adındaki yaramaz ve küçük Transformers robotlarının maceraları konu ediniliyor.

Chip ve Potato: 3. sezon (8 Mart 2022)

Netflix’in Mart ayındaki son çocuk ve aile yapımı ise Chip ve Potato olacak. 3. sezonuyla platformda 8 Mart 2022 tarihinde yayına girecek olan yapımda Potato’nun yardımıyla dünyaya ilişkin her gün yeni şeyler öğrenen Chip’in ilk kez deneyimlerine şahit olacaksınız.

HABERNEDİYOR.COM / SEZGİN İLHAN ÖZEL HABER

Yorumlar (0)