Morgan Freeman’dan Trump'a çok ağır sözler!

Hollywood'un usta isimlerinden, dünyaca ünlü sinema oyuncusu Morgan J. Freeman'ın ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili attığı tweet, sosyal medyanın gündemine oturdu. Morgan J. Freeman mesajında ABD Başkanı Donald Trump'tan, “Terörist, ırkçı ve yalancı" olarak bahsetti.

KÜLTÜR-SANAT 07.01.2020, 09:24 07.01.2020, 09:28
Morgan Freeman’dan Trump'a çok ağır sözler!

Usta oyuncular Robert De Niro, George Clooney, Jennifer Lawrence, şarkıcı Beyonce, Rihanna, Lady Gaga, Katy Pery ve ünlü yazar J.K. Rowling gibi ABD Başkanı Donald Trump’a ateş püsküren ünlüler arasına Hollywood'un usta ismi Morgen J. Freeman da katıldı.

Hollywood’un efsane isimlerinden Morgen J. Freeman, attığı tweet ile son günlerde İran’ı sık sık tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik tepkisini sert ifadelerle dile getirdi.

Morgen J. Freeman, mesajında ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik, “Donald Trump teröristtir, Donald Trump çocuk istismarcısıdır, Donald Trump ırkçıdır, Donald Trump cinsiyetçidir, Donald Trump yalancıdır, Donald Trump suçludur" gibi ifadeler kullanırken, tweetini "Donald Trump benim başkanım değildir" ifadesiyle bitirdi.

Dün gerekleşen Altın Küre ödül töreninde ise Patricia Arquette, ABD Başkanı Donald Trump için, "İlerde geriye dönüp 5 Ocak 2020 gününe bakınca kimse bugün Altın Küre Ödül gecesini hatırlamayacak. Bir ülkenin kültürel mirasını vurmakla tehdit eden bir başkanı hatırlayacak. Tarih savaşın eşiğine gelmiş olan bir ülkeyi yazacak." ifadelerini kullanmıştı.

Kültür yapılarını bile yok edecek!

Önceki gün İran'a ait bazı kültür yapılarının da bulunduğu 52 hedef seçtiklerine ilişkin paylaşımının sorulması üzerine ABD Başkanı Donald Trump, "Onların insanımızı öldürmelerine izin var, insanımıza işkence etmelerine ve sakatlamaların izin var, yol kenarlarına bomba yerleştirip insanımızı öldürmelerine izin var da bizim onların kültürel sahalarına dokunmamıza mı izin yok? Bu böyle olmaz." demişti.

Bölgeyi kan gölüne çeviren unsurların başında ABD geliyor olmasına rağmen ülkesini sorumlu görmeyen ABD Başkanı Donald Trump, kültürel varlıkları hedef alma ile ilgili aldığı karar sıradan bir kararmış gibi davranarak barbarca tutumunu sürdürmüştü.

Yorumlar (0)