Trump: Hedefleri belirledik, saldırırlarsa vururuz!

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın ABD'lilere veya ABD unsurlarına saldırması halinde İran'a ait 52 hedefi vurmak üzere belirlediklerini duyurdu. 

DÜNYA 05.01.2020, 08:37 05.01.2020, 15:01
Trump: Hedefleri belirledik, saldırırlarsa vururuz!

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından iki ülke arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın ABD ordusunu ve vatandaşlarını hedef alan tehditlerine Twitter hesabından yanıt verdi.

Trump, yaptığı paylaşımda, "Dünyayı, son zamanlarda yüzlerce İranlı protestocu ve hayatında öldürdüğü tüm insanların yanı sıra bir Amerikalıyı öldürüp birçoğunu da yaralayan teröristlerinden temizlediğimiz için İran bazı ABD unsurlarını hedef alma konusunda oldukça cesurca konuşuyor." ifadelerini kullandı.

"52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız"

Kasım Süleymani'nin ABD Büyükelçiliği'ne saldırdığını ve başka yerleri vurmak amacıyla hazırlık yaptığını kaydeden Trump, "İran zaten yıllardır sorundan başka bir işe yaramadı. Bu bir uyarı olsun: İran Amerikalılara veya Amerikan unsurlarına saldırırsa biz (yıllar önce İran tarafından rehin alınan 52 Amerikalıyı temsilen) 52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız." ifadelerine yer verdi.

"Çok hızlı ve sert bir şekilde vurulacak"

Trump, bu sahalardan bazılarının üst düzey olduğunu ve İran kültürü açısından önem taşıdığını vurgulayarak, "Bu hedefler ve İran'ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacaktır. ABD daha fazla tehdit istemiyor." açıklamasını yaptı.

Trump'tan bir tehdit daha geldi!

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından İran'a tehdit niteliğinde bir paylaşımda daha bulundu.

Trump, yaptığı paylaşımda, "ABD, askeri ekipman için daha yeni 2 trilyon dolar harcadı. Dünyada en büyük ve en iyiyiz. İran, bir Amerikan üssüne veya herhangi bir Amerikalıya saldırırsa yepyeni, güzel ekipmanlardan bazılarını onlara göndeririz, hiç tereddüt etmeden." ifadelerini kullandı. 

"Irak halkı İran'ın boyunduruğundan kurtulmak istiyor"

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Pompeo, yaptığı paylaşımda, "İran'ın sahip olduğu Ketaib Hizbullah çeteleri, Irak güvenlik güçlerinden ABD'nin Bağdat büyükelçiliğini ve iyi Irak halkının Amerikalılarla çalıştığı diğer yerleri koruma görevini bırakmasını istiyor." ifadesini kullandı.

Bu durumun Iraklı vatanseverlerin hayatını tehlikeye attığına dikkat çeken Pompeo, "Irak halkı aslında İran'ın boyunduruğundan kurtulmak istiyor ve daha yakın zamanda İran Başkonsolosluğunu yakıp kül ettiler." değerlendirmesini yaptı. 

Yorumlar (0)