Trump'tan Irak'a "çok ağır" tehdit!

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ın "ABD unsurlarının ülkeden çıkarılması" ile ilgili kararına çok sert tepki gösterdi. Çok ağır tehditlerde bulunan Trump, barbarlık, yalan ve iftiralarla dolu açıklamasında Irak'ı "İran'dan beter yapmakla" tehdit etti.

DÜNYA 06.01.2020, 06:55
Trump'tan Irak'a "çok ağır" tehdit!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Irak Parlamentosu'nun Amerikan askerlerinin Irak'tan çıkmasını talep eden kararına tepki göstererek, "Irak'tan çıkmamızı isterlerse ve bunu dostça yapmazlarsa onlara daha önce hiç görmedikleri ağır yaptırımlar uygularız. İran yaptırımları bunların yanında hafif kalır." ifadelerini kullandı.

Florida dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Başkanı Donald Trump, "barbarlık ve eşkıyalık" tanımlarının bile çok hafif kalacağı, her satırı yalan, iftira, ikiyüzlülük ve aymazlıkla dolu ifadeler kullandı. 

ABD'nin en başta Irak'a girmesine karşı çıktığını belirten ABD Başkanı Donald Trump, Irak'a girmenin büyük hata olduğunu ve Irak'ın 11 Eylül saldırılarıyla ilişkili olmadığının ispat edildiğini ileri sürdü.

11 Eylül saldırılarının Afganistan ve Irak işgaline zemin hazırlamak için bizzat Amerika tarafından düzenlendiğine dair çok sayıda delil bulunurken, dönemin Amerikalı üst düzey siyasileri ve askerî yetkilileri, ilerleyen yıllarda "Irak'ta kimyasal silah bulunmadığını baştan beri bildiklerini, Irak'taki petrol için 'kimyasal silah var' bahanesini kullandıklarını" itiraf etmişti.

Türkiye'ye de çamur attı

Yalanlarını sıralamaya devam eden ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ın yanı sıra birçok bölgeden çekilmeye çalıştıklarını ileri sürerek, "Suriye'den çekildim çünkü o sınırı (Türkiye-Suriye) korumayacağım. Neden o sınırı ben koruyayım? Askerleri var korusunlar. O sınır zaten kuşatma altında, o sınırdaki çatışma bin yıldır devam ediyor. Oraya şimdi güvenli bölge diyoruz fakat aslında güvenli bölgenin aksi var orada. Orada çok insan öldü. Türkiye'den çok insan öldü, belki iki katı." şeklinde konuştu.

Irak'ın yanı sıra birçok bölgeden çekilmeye çalıştığına "Suriye'den çekilme kararını" örnek gösteren ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme kararına kendilerini zorlayanın Türkiye olmasına rağmen, "Türkiye'nin ihtiyacından dolayı, istekte bulunulduğu için Türkiye-Suriye sınırına geldikleri" yalanını söyledi. PKK'yı korumak için Türkiye'nin operasyonlarına engel olmaya çalışan, Türkiye'nin kararlılığını görünce çekilmek zorunda kalan ABD Başkanı Donald Trump, gelen iç tepkiler nedeniyle "petrolü çok sevdiğini ve orada başkalarına bırakamayacağını" belirterek askerî güç bırakma kararı almış ve ilerleyen süreçte sıkça takviye birlikleri göndermişti.

PKK ve DEAŞ piyonlarıyla Türkiye'den birçok insanın ölümüne neden olan bizzat ABD olmasına rağmen bunu yapanın başka güçler olduğu iddiasında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin kendi sınırını koruyabilecek hatta daha fazlasını yapabilecek askerî gücünü de hafife alarak, hiçbir ülke Türkiye-Suriye sınırını korumasını kendisinden istememesine rağmen "Neden o sınırı ben koruyayım?" sorusunu sordu.

Irak'a milyarlarca dolarlık üsler inşa etmişler!

ABD'nin Irak'tan çekilmesine ilişkin soruları cevaplayan ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin ne kadar barbar olduğunu ve yönetim tarzlarının ne kadar eşkıyalık düzeyinde olduğunu bir kez daha gösterdi. ABD Başkanı Donald Trump, "Orada devasa ölçüde pahalı bir üs inşa ettik. Milyarlarca dolara mal oldu. Benden çok önce yapılmıştı. Harcamalarımız için geri ödeme yapmadıkları sürece çıkmayacağız." dedi.

ABD'nin Irak'a devasa ölçüde pahalı üsler inşa etmesinin nedeninin "petrol" ve "Ortadoğu'yu kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirme" olduğu da aynı şekilde tüm uluslararası kamuoyu tarafından biliniyor.

Irak'a barbarca tehdit!

Irak yönetimini ağır ifadelerle tehdit eden ABD Başkanı Donaldr Trump, "Irak'tan çıkmamızı isterlerse ve bunu dostça yapmazlarsa onlara daha önce hiç görmedikleri ağır yaptırımları uygularız. İran yaptırımları bunların yanında hafif kalır." diyerek Washington yönetiminin barbarca tutumunu bir kez daha gösterdi.

Kültür yapılarını bile yok edecek!

Dün İran'a ait bazı kültür yapılarının da bulunduğu 52 hedef seçtiklerine ilişkin paylaşımının sorulması üzerine ABD Başkanı Donald Trump, "Onların insanımızı öldürmelerine izin var, insanımıza işkence etmelerine ve sakatlamaların izin var, yol kenarlarına bomba yerleştirip insanımızı öldürmelerine izin var da bizim onların kültürel sahalarına dokunmamıza mı izin yok? Bu böyle olmaz." dedi. Bölgeyi kan gölüne çeviren unsurların başında ABD geliyor olmasına rağmen ülkesini sorumlu görmeyen ABD Başkanı Donald Trump, kültürel varlıkları hedef alma ile ilgili aldığı karar sıradan bir kararmış gibi davranarak yamyamca tutumunu sürdürdü.

Bir ülkenin generalini öldürdü, "karşılık verirsen" diye tehdit ediyor!

İran'ın Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi emrini veren ABD Başkanı Donald Trump, Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık verilmesi durumunda ABD'nin İran'a cevabının çok büyük olacağı tehdidinde de bulundu. ABD'li çok sayıda senatör, bir ülkenin üst düzey bir yetkilisinin öldürülmesinin binlerce Amerikalının ölümü anlamına geldiğini belirterek, generali öldürülmüş bir devletin buna karşılık vermesinin olağan olduğunu ima etmişlerdi.

ABD Başkanı Doland Trump, General Kasım Süleymani hakkında da "Özellikle de son 18 ayda ülkesini çok tehlikeli bir yola sürüklemişti." iddiasında bulundu.

Yorumlar (0)