Kral Şakir ile Doyasıya Eğlence

KÜLTÜR-SANAT 13.10.2020, 23:51
Kral Şakir ile Doyasıya Eğlence

Geçmişten bugüne çocuklar için çok sayıda çizgi filmin yapımcılığını ve yayıncılığını üstlenmiş olan Cartoon Network’un son yıllarda en çok sevilen yapımlarından birisi de Kral Şakir’dir. Grafi2000 adlı ünlü çizgi film yapımcısı tarafından geliştirilen ve Cartoon Network Türkiye’de gösterime giren Kral Şakir, yayınlandığı günden bu yana çok sayıda çocuğun sevgisini kazanabilmiştir. Cartoon Network Türkiye’nin ilk Türk yapımı çizgi dizisi olma unvanını elinde bulunduran Kral Şakir, ilk kez 23 Nisan 2016 tarihinde ön gösterime girmiştir. 16 Mayıs 2016 tarihinden itibaren de Kral Şakir’in Cartoon Network Türkiye’de tam gösterimine başlandığı söylenebilmektedir.

Kral Şakir Konusu

Animasyon televizyon dizisi formatında hazırlanan ve komedi türünde geliştirilen Kral Şakir adlı çizgi dizi, Varol Yaşaroğlu ve Berk Tokay’ın proje tasarımcılığı ile bugünlere gelmiştir.  Haluk Can Dizdaroğlu’nun senaristliğini üstlendiği Kral Şakir’in yönetmenliğini de Kuntay Kumbur’un yaptığı söylenebilmektedir.

Mustara Oral, Atilla Şendil, Levent Ünsal, Didem Atlıhan ve Sema Kahriman gibi ünlü dublörlerin seslendirdiği karakterleri ile kısa sürede kendini sevdirmeyi başaran Kral Şakir dizisinin konusu ise aşağıdaki gibidir:

Bir aslan ailesinin yavrusu olan Şakir’in annesi bir kedi iken babası bir aslandır. Kız kardeşi Canan ise annesi gibi bir kedidir. Şakir’in kaplumbağa olan bir dedesi vardır. Dedesinin arkadaşı olan Necati de bir fildir ve sürekli olarak onların evindedir. Tüm bu karakterlerin yanı sıra Kral Şakir’de bir de evsiz, çöplüklerde yaşamını sürdüren ve gofreti çok seven Tanju isimli bir sokak köpeği bulunmaktadır ve sürekli olarak Şakir’in peşine takılmaktadır. Çizgi dizinin kötü karakteri ise Kürşat ismindeki akbabadır.

Özetle, Şakir’in ailesi ve arkadaşları ile başından geçen maceraları ve kötü akbaba Kürşat ile olan mücadelelerini konu alan Kral Şakir, çocuklar için eğlenceli bir çizgi dizidir. Halen yayında olan çizgi dizi şuana kadar toplamda 4 sezon gösterilmiş ve 144 bölüme ulaşmıştır.

Yorumlar (0)