Kars, yabancı turistleri ağırlamaya başladı 

Kars, Covid-19 salgınının ilk yılında turist sayısında önemli düşüş yaşamıştı. Aşılama ile birlikte şehir, yabancı turistleri ağırlamaya başladı. 

KÜLTÜR-SANAT 18.06.2021, 09:32 19.06.2021, 00:42
Kars, yabancı turistleri ağırlamaya başladı 

Türkiye’nin değerli şehirlerinden olan, tarih kokan Kars, salgının ilk yılında yabancı turistlere kapılarını açamamıştı. Dünya genelinde ve özellikle de Türkiye’de aşılamanın hız kazanmasıyla birlikte bu durum tersine döndü. Yüzlerce yıllık tarihe sahip olan şehir, yabancı turistleri ağırlamaya başladı. 

Bir dönem Ermenilerin bir dönem de Rusların hakimiyeti altına giren, tarihi yapıları ve yaşanmışlık kokan sokakları ile “Doğu’nun İncisi” olarak görülen Serhat Şehri Kars, yabancı turistler kadar yerli turistlerin de ilgisini çekiyor. 



Ani Harabeleri ile ün kazandı 

Şehirde yaşayan Ermenilerin inşa ettiği ve şu anda Ermenistan sınırında yer alan Ani Harabeleri, Kars’ın bu derece turist çekmesinde etkili olan yapılardan biri. Geçtiğimiz yıllarda Doğu Ekspresi seferleri ile daha fazla turist çeken şehirde ayrıca Kars Kalesi, Kümbet Camii, Hasan Harakani Türbesi, Fetih Camii gibi yapılar da yer alıyor. Ayrıca Sarıkamış ilçesi ve sınırda bulunan Çıldır Gölü de ziyaretçilerin odak noktalarından. 



Kontrollü normalleşme, “kontrollü” ilerliyor 

Ülke genelinde başlatılan kontrollü normalleşme, Kars’ta “kontrollü” bir şekilde ilerliyor. Vaka sayılarında hızla düşüş yaşanan Serhat Şehir’de aşılama da son günlerde hız kazanmış durumda. 

Yorumlar (0)