Dijital karneler erişime açıldı: e-Okul ile karne sorgulama nasıl yapılır?

2020-2021 eğitim öğretim yılı başarı ve karne belgeleri, MEB tarafından e-Okul üzerinden bugün erişime açıldı. 

EĞİTİM 18.06.2021, 09:46 19.06.2021, 00:43
Dijital karneler erişime açıldı: e-Okul ile karne sorgulama nasıl yapılır?

MEB, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karne ve başarı belgelerini bugün e-Okul üzerinden öğrenci ve velilerin erişimine açtı.

İsteyenlere basılı karne

Karnelerin verilmesinden sonra telafi eğitimi sürecine geçilecek ve bu eğitim programı, 5 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İkinci eğitim döneminin, son iki haftasında yapılması gereken sorumluluk sınavları 21 Haziran - 2 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

E-Okul sisteminde yoğunluk olmaması için ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki 18 milyona yakın öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karne ve başarı belgeleri, bugünden itibaren e-Okul üzerinden öğrenci ve velilerin erişimine açıldı.

Öte yandan talep eden öğrenci ve velilere, karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması gibi belgeler basılı olarak 2 Temmuz tarihinden sonra okul müdürlükleri tarafından verilebilecek.

Dijital ortamda karnelerin erişime açılmasından sonra, okullarda 2 Temmuz'a kadar öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak etkinlikler düzenlenecek. Liselerde ise mazeret ve sorumluluk sınavları 2 Temmuz'a kadar yapılacak, 12. sınıflar için rehberlik faaliyetleri ile yetiştirme ve destekleme kurslarına devam edilecek.

E-Okul üzerinden karne sorgulaması nasıl yapılır?

Sistemdeki karne ve başarı belgesine erişmek için öğrencinin ya da velinin, e-Okul sistemine giriş yapması gerekiyor. E-Okul'a giriş yapıldıktan sonra çıkan sayfada bulunan ilgili alanların doldurulması gerekiyor.

Öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarası ile birlikte kutucuk içinde bulunan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazılı boş alana girmelisiniz.

Bu bilgileri sisteme geçirdikten sonra giriş butonuna tıklayarak sisteme giriş yapabilir ve ardından öğrenci hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorumlar (0)