Kadın Oyunları Festivali, Ayvalık’ta görkemli bir final yapacak!

İlk olarak Ankara’da perde açan ve sonrasında Bandırma ve Çanakkale’de gerçekleştirilen “Kadın Oyunları Festivali”, finalini Ayvalık’ta yapıyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek olduğu festival kapsamında Sumru Yavrucuk ve Ayça Bingöl gibi oyuncular, oyunlarını sergileyecekler.

KÜLTÜR-SANAT 22.03.2021, 12:22 23.03.2021, 10:40
Kadın Oyunları Festivali, Ayvalık’ta görkemli bir final yapacak!

Ankara’nın köklü tiyatro kurumlarından Ankara Sanat Tiyatrosu’nun liderliğinde oluşturulan ve daha önce normalleşme süreciyle beraber Ankara’da düzenlenen ilk kültür-sanat etkinliği olan “Kadın Oyunları Festivali”, Çanakkale ve Bandırma’nın ardından Ayvalık’ta düzenlenecek. Festivalin final rotası olan Ayvalık’ta görkemli bir final yapacak ola festival, Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve Atölye Kültür Sanat organizasyonuyla yapılıyor.

Kadına şiddette dikkat çekiliyor

Festival kapsamında ilk olarak, 22 Mart'ta Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi açılacak. Sahnenin açılışı, Uygur ailesinin katılımıyla ve klasik gitaristi Begül Erhan'ın vereceği ufak bir gitar resitaliyle gerçekleşecek.  Gerçekleştirdikleri etkinliğin Türkiye’de değil Dünya’da da tek olduğunu söyleyen AST Halkla İlişkiler Koordinatörü ve Festival Genel Direktörü Hasan Aldemir, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Erkan Cılak ile beraber Ayvalık’ta düzenleyecekleri festivalin son etabı hakkında bilgi verdi. Festivalin en büyük amacının kadına şiddete dikkat çekmek olduğu belirten Aldemir ve Cılak, bir yandan da pandemi sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan tiyatrolara katkı verebilmek için de festivalin düzenlendiğini belirtti.

Festivalle beraber pandeminin sanata getirdiği kara bulutları dağıtmak amacıyla bu etkinliği düzenlendiklerini belirten Aldemir ve Cılak, festivali 81 kente yaymayı da amaç edindiklerini belirtti. Sosyal mesafe gereği boş bırakılan koltuklara öldürülen kadınların fotoğraflarını koymayı sürdürdüklerini belirten festival ekibi, kadına şiddetin yükselen bir sorun olduğunu ve kendilerinin de bu soruna sanatsal yönden yaklaşarak bu gerçekliği gözler önüne serdiklerini belirtti.

5 oyun sahnelenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da festivale destek verdiğini belirten ekip, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de tanıtımı ile lojistik açıdan katkısını, ayrıca Çanakkale Belediyesi, Bandırma ve Ayvalık Belediyelerinin de festivale tam destek verdiklerini belirtti. Festival kapsamında 23 Mart’ta ‘Shirley’, 24 Mart’ta ‘Dansöz’, 25 Mart’ta ‘Evin Kokusu’, 26 Mart’ta ‘Bernarda’ ve 27 Mart’ta ‘Ben Anadolu’ adlı oyunlar seyircilerle buluşacak. ‘Shirley’ oyununda usta oyuncu Sumru Yavrucuk rol alırken, ‘Ben Anadolu’ oyununda ise Ayça Bingöl kadroda yer alıyor.

Yorumlar (0)