“Gül yetişmez” denen köye gül serası kurdular, şimdi siparişe yetişemiyorlar 

Osmaniye’nin Değirmenocağı köyünde yaşayan 20 kadın, bir girişim başlatmak istediler. “Burada gül yetişmez” diyenlere aldanmayıp gül serası açtılar. Şimdi ise siparişlere yetişemiyorlar. 

YAŞAM 22.03.2021, 12:28 22.03.2021, 14:05
“Gül yetişmez” denen köye gül serası kurdular, şimdi siparişe yetişemiyorlar 

Osmaniye’nin merkezine bağlı Değirmenocağı köyünde yaşayan 20 kadın 1,5 dönümlük arazide gül serası kurdu. Girişimci kadınlar, başta diğer kadınlar olmak üzere köylülerin hemen hepsinden sürekli “Bu köyde gül yetişmez.” cümlelerini duydular. Buna karşın azmedip başaran kadınlar, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldıkları destek ile amaçlarını gerçekleştirdiler.

“Köyde gül açtırdık”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı proje doğrultusunda “Gül bahçesinde yeşeren umutlar” adını verdikleri hareketi başlatan kadınlar, yaklaşık 1 yıl önce de Değirmenocağı Rahime Hatun Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adı ile köydeki ilk kadın kooperatifini kurdu.



Üçüncü kesim hasadı yapıldı

1,5 dönümlük arazide kurdukları serada bu sezon 3. hasadı yapan kadınlar, köylerinin gül ile anılmasını istiyorlar. Sera içerisinde 4 çeşit gül yetiştiren kadınlar, everest, magnum, rodos ve samuray çeşitlerinin en güzellerinin kendi ellerinden çıktığını belirtiyorlar.



Yetiştirdikleri çiçekleri Osmaniye’deki tüm çiçekçilere sattıklarını söyleyen girişimciler, herkesi kendilerine destek olmaya, yeni çalışma arkadaşlarını aralarına katmaya çabalıyorlar.

“Biz yaptık herkes yapabilir.” “Gelin bize destek olun.” cümlelerini kuran kadın girişimciler, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları gerektiğini belirtiyorlar.

Yorumlar (0)