İşlemeli piton yılanı derisi ve dini kitaplar, Şanlıurfa’da ortaya çıktı!

Şanlıurfa’nın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Ortaçağ'dan kalma olduğu düşünülen işlemeli piton yılanı derisi ile beraber çeşitli dini kitaplar ele geçirildi.

KÜLTÜR-SANAT 06.02.2021, 14:56 06.02.2021, 17:18
İşlemeli piton yılanı derisi ve dini kitaplar, Şanlıurfa’da ortaya çıktı!

Şanlıurfa’da, Ortaçağ döneminden kalma olduğu tahminler arasında olan ve Mısır kökenli olduğu düşünülen bazı eserler ele geçirildi. Eserler arasında üzerine figürlerin işlendiği belirlenen piton yılanı derisi ile beraber, bazı dini kitaplar yer aldı. Ortaya çıkan eserler, Şanlurfa’nın  İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından bulundu.

İki şüpheli göz altına alındı

Ekipler tarafından belirlenen tarihi eser kaçakçıları, iki aydır izleniyordu. Takipler sonucunda Şanlıurfa Merkez ilçesi olan Haliliye’de bulunan bir eve baskın yapıldı. Bu baskın sonucunda iki şüpheli ve eserler adreste belirlendi. İki şüpheli, işlemleri göz altına alınırken, şüpheliler Jandarma Komutanlığına sorguları için götürüldü.

Yılan derisi, dini kitaplar ve el yazması dini yazıtlar ele geçirildi

Bulunan eserler arasında; sihir ve muska olarak kötü ruhları kovmak ve uzak tutmak amacıyla kullanılan yaklaşık 4 metre uzunluğunda bir piton derisi belirlendi. Ortaçağ'a kadar kullanıldığı düşünülen ve Mısır kökenli olduğu tahmin edilen yılan derisinin  üzerinde, elle işlenmiş çok sayıda figür bulunuyor. Ayrıca Ortaçağ'dan kaldığı değerlendirilen 5 dini kitap, iki deri üzerine el yazması dini yazıt, iki kitap kutusu ve dini yazıların bulunduğu parşömen de bulunan eserler arasında.

Yorumlar (0)