FBI, Oz Büyücüsü filminde kullanılan ayakkabıların hırsızını buldu

FBI, klasikleşmiş bir film olan "Oz Büyücüsü"nde Dorothy karakterinin giydiği ayakkabıları çalan bir şahsı yakaladı.

KÜLTÜR-SANAT 18.05.2023, 12:50 19.05.2023, 17:46
FBI, Oz Büyücüsü filminde kullanılan ayakkabıların hırsızını buldu

1939 yapımı bu kült filmdeki ünlü kırmızı ayakkabıları çalma suçlamasıyla aranan şahıs, FBI'nın titiz çalışmaları sonucunda tutuklandı. Ayakkabılar, film tarihindeki önemli bir simge haline gelmiş ve birçok hayran tarafından değerli bir eşya olarak kabul ediliyor.

3,5 milyon dolar değerinde

1939 tarihli "Oz Büyücüsü" filmi içerisinde yer alan ve Dorothy karakteri tarafından giyilen eşsiz ayakkabıların, sanat eseri olarak kabul ediliyor. Bu tarihi ayakkabılar, 2005 yılında bir müzeden çalınmış ve uzun bir süre kayıp olarak kalmıştı. Ancak, 2018 yılında gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, ayakkabılar FBI tarafından ele geçirildi.

ABD'de bulunan Judy Garland Müzesi'nden çalınan tarihi ayakkabılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz salı günü, 76 yaşındaki Terry Martin isimli şahıs, ayakkabıları çalma suçundan FBI tarafından tutuklandı.

Olayın detaylarına göre, Martin müzeye gizlice girmiş ve Judy Garland'ın giydiği ünlü ayakkabıları çalmıştı. Dikkat çekici bir şekilde, şüpheli hiçbir parmak izi bırakmadığı gibi alarmı da devre dışı bırakmayı başarmıştı. Çalınan ayakkabıların değeri ise o dönemde 3,5 milyon dolar olarak biliniyor.

Yorumlar (0)