Kılıçdaroğlu ikinci tur için düğmeye bastı: Kritik terör mesajı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye için karar ver" sloganıyla ikinci tur kampanyasına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, montaj kasetler üzerinden kendilerine kara çaldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, terör meselesine de değindi. Erdoğan'a çıkışan CHP lideri, "Terör örgütleriyle masaya oturan sen değil miydin? FETÖ'yü besleyen, 'ne olur geri dön' diyen de sendin. Bize kara çalamazsın." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 18.05.2023, 13:06 18.05.2023, 13:19 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu ikinci tur için düğmeye bastı: Kritik terör mesajı

CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarının karşısına çıkan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçiminde yürütecekleri kampanya hakkında konuştu. İkinci tura "Türkiye için karar ver" sloganıyla gideceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "14 Mayıs'ta sandıktan değişim mesajı çıktı. Düzenin değişmesini istemeyenler çoğunlukta. 28 Mayıs'ta daha önce seçim olmamış gibi 2 aday ortaya çıkacak. Milletimiz için çok önemli bir seçim." dedi.

"Erdoğan'ın iftira kampanyası, demokrasi şölenine gölge düşürdü"

AK Parti'nin 7 puan oy kaybettiğini ve iktidarın oylarını eridiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın iftira kampanyası, maalesef seçim sürecinin demokrasi şöleni havasına gölge düşürdü. Rakibimin daha mert olmasını isterdim. Vatandaşlar, montajlardan medet ummayan kişileri başta görmek istiyor. Maalesef siyasi kültürümüze yeni bir leke çalındı. İftira kampanyaları üzerinden hedef gösterenler, amaçlarına ulaşamadı." ifadelerini kullandı.

"İkinci turda her sandıkta 5 müşahide ihtiyaç duyuyoruz"

14 Mayıs'ta milletin, kendilerine verdiği mesajı aldıklarını kaydeden CHP lideri, "Bazı vatandaşlarımız oy kullanmadı. Bazı vatandaşlarımız ise tepkisel oylarla karşı tarafa oy verdi. İstemese bile Erdoğan'a oy veren vatandaşlarımız var. Sizi anlıyoruz, mesajınızı aldık. İkinci tura kadar bu mesaja uygun olarak çalışacağız. Bir oyun bile hakkı yedirilmeyecek, bütün tutanaklar elimizde. Gereken itirazları YSK'ya yaptık. İkinci turda her sandıkta 5 müşahide ihtiyaç duyuyoruz." vurgusunu yaptı. 

"Terör örgütleriyle masaya oturan sen değil miydin? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör meselesinde Millet İttifakı'na iftira atmaya çalıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Terör örgütleriyle masaya oturan sen değil miydin? Gizli pazarlıkları sen yaptın. Bize kara çalacak durumda değilsin. Hiçbir zaman terör örgütleriyle masaya oturmadım, asla da oturmayacağım. Senin tavizkar politikanı izlemeyeceğim. FETÖ'yü besleyen, 'ne olur geri dön' diyen sendin Erdoğan. Mehmetçiğimize kumpas kuranların yanında olmadım." ifadelerini kullandı.

"Dolar 30 lira olacak, 10 milyon sığınmacı daha gelecek"

Türkiye'ye 10 milyondan fazla mültecinin gelmesine Erdoğan'ın sebep olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "İthal oy için TC vatandaşlığı sattın. Seçimi kazanır kazanmaz mültecileri geri göndereceğim. Uyuşturucu baronları ve mafya babalarının kökü kazınacak. Sinan Ateş'in hesabı sorulacak. Parmağındaki tek yüzükle hükümetin başına geldin. Yedi sülalen zengin oldu. Vatandaşlarıma sesleniyorum. Dolar 30 lira olacak. Kuru ekmek 10 liraya yükselecek. 10 milyon sığınmacı daha gelecek. Her meşrepten teröristler ülkeye girecek. 28 Mayıs'a giderken bunları hatırlatmak istiyorum. Buna izin vermeyeceğiz." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)