Esed'in diziyle bastığı İdlib'den anlamlı mesaj

Zalim durmuyor; zulüm din, dil, ırk, renk tanımıyor. Zulmün izlerini taşıyan İdlib'de, acımasızca boğularak öldürülen George Floyd'un grafiti resmi büyük mesaj veriyor.

KÜLTÜR-SANAT 02.06.2020, 14:47
Esed'in diziyle bastığı İdlib'den anlamlı mesaj

Amerika Birleşik Devletleri'nde faşist beyaz polislerin onlarca insanın gözü önünde ağır ağır, acı çektirerek boğup öldürdüğü siyahi insan George Floyd'un resmi, İdlib’de bir evin duvarına graffiti tekniğiyle resmedildi.

Beşşar Esed ve terör örgütlerinin yıllarca dizleriyle ensesine basarak boğduğu İdlib kentinden dünyaya büyük bir mesaj geldi.

Esed'in yıktığı evlerin duvarlarını tuval gibi kullanıyor

İdlib vilayetine bağlı Binniş ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki grafiti sanatçısı Aziz Esmer, tanınırlığını, Beşşar Esed rejiminin bombardımanında yıkılan evlerin duvarlarını tuval gibi kullanarak Suriye'deki ve dünyadaki zulümleri resmederek kazandı.

George Floyd

Graffiti sanatçısı Aziz Esmer, bu kez de gündemine bir başka mazlumu aldı: George Floyd.

Binneş ilçesinde hasar gören bir evin yarı ayakta kalmış duvarına Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde ırkçı bir polis tarafından ensesine dakikalarca basılarak ağır ağır ve can çekiştirilerek öldürülen George Floyd'un resmini yaptı.

I can't breathe: Nefes alamıyorum!

Anadolu Ajansı'nın havadan drone ile görüntülediği grafitide, İngilizce olarak George Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadını yazdı ve George Floyd'un başının üzerine "Irkçılığa hayır" ifadesini sıraladı.

Sanatçı Aziz Esmer, Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi vatandaşlara karşı artan ırkçı eylemleri kınadığını belirterek, mazlumlarla dayanışmasını göstermek için George Floyd'un resmini çizdiğini ifade etti.

Aziz Esmer'den sessiz sitem

Dünyadaki tüm zulmün ve işlenen tüm katliamların bitmesi için dua eden sanatçı Aziz Esmer, uluslararası toplumun 10 yıldır Suriyelilere karşı işlenen cinayetlere sessiz kaldığı ve kendilerini hayal kırıklığına uğrattığı siteminde bulunarak, kendilerinin ise insani görev gereği dünyadaki tüm insani konulara destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)