Kamu bankalarından fırsatçılara: "Paket dışısınız"

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası, uygun kredi imkânını hizmet veya ürünlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firmaların kredi paketi kapsamı dışında kalacağı konusunda uyardı. 

EKONOMİ 02.06.2020, 15:12
Kamu bankalarından fırsatçılara: "Paket dışısınız"

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 1 Haziran itibarıyla normalleşme sürecinde girdi. Hükümet, Türkiye'de kriz yaşanmaması için adım attı. 

Hükümet tarafından verilen talimat üzerine Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası, normalleşme süreci kapsamında Cumhuriyet tarihinin en ayrıntılı kredi paketini sundu. 

Söz konusu kredi paketleri vatandaşları mutlu ederken, bazı fırsatçılar da rahat durmadı. Kredi paketlerinin duyurulmasıyla beraber ev ve araba fiyatlarını artıran fırsatçılar, tepki çekti.

"Kredi paketi kapsamı dışında kalacaklar"

Bunun üzerine kamu bankalarından ortak açıklama geldi. 

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından yapılan ortak açıklamada, hizmet veya ürünlerinde, uygun finansman imkânını fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firmaların, kredi paketi kapsamı dışında kalacağı bildirildi.

Söz konusu açıklamada, 27 Mayıs gününden itibaren fiyat artışı gerçekleştirmiş olan firmaların da ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri şartıyla kampanyalara katılabilecekleri ifade edildi.


 

Yorumlar (0)