Diyarbakır kenti, ilk kez düzenlenecek Kısa Film Festivali’ni destekliyor!

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Diyarbakır Kısa Film Festivali’ne kentinden tam destek geldi! 1 – 4 Haziran 2021 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından düzenlenecek olan festivale, Diyarbakır’da bulunan sivil toplum kuruluşları destekledi!

KÜLTÜR-SANAT 04.05.2021, 13:01 04.05.2021, 17:49
Diyarbakır kenti, ilk kez düzenlenecek Kısa Film Festivali’ni destekliyor!

Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından düzenlenecek olan ve çalışmalarına 2020 yılı içerisinde başlanan Diyarbakır Kısa Film Festivali, sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor. 1-4 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği destekle, tam bir yıldır hazırlıklarını sürdürüyor. 2020 yılında gerçekleşmesi planlanan festival, pandemi nedeniyle ertelenmiş ve başvuruları da çevrimiçi olarak gerçekleşmişti. Toplamda 30 filmin gösterileceği filmler arasından 10 tanesi uluslararası ve 20 tanesi ise ulusal film olarak belirlendi.



Diyarbakır kentinin sivil toplum kuruluşları, festivali destekledi

Pandemi kurallarının tamamen uygulanacağı festivalde; maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyulacak. Festivale ayrıca, Diyarbakır kentinden de tam destek geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve Yenişehir Belediyesi’nin destek vereceği festivale, ayrıca Diyarbakır’da bulunan sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Eğil ve Sur Belediyelerinin de destek verdiği festival, Diyarbakır kenti tarafından da oldukça merakla beklenir bir hal aldı. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nin festivalin merkezi olduğu açıklanırken, festivalin direktörlüğünü de aynı zamanda Kültür Sanat ve Sinema Derneğinin başkanlığını üstlenen genç yönetmen Serhat Gönen üstleniyor.


14 kategoride ödül verilecek

Yaklaşık bir buçuk yıldır festivale başvuru süreci de devam etmekte. Başvuru yapan filmlerden 1266 filmin uluslararası gösterim yapacağı ve içlerinden 587’ünün kurmaca ve 172 tanesinin ise belgesel olarak belirlendiği açıklanmıştı. Toplamda 14 kategoride ödül verecek olan festival; kısa filmlere En İyi Kurmaca – Belgesel Film, Yönetmen, Senaryo, Görüntü Yönetmeni ve Sanat Yönetmeni dallarında ödüller verecek. Festival kapsamında ayrıca sinema alanının usta isimlerine ‘Emek Ödülü’ verilecek. Bu ödüllerin birisi ‘Sami Hazinses’, diğeri ise ‘Ahmet Arif’ adına verilecek. Festivalde 10 kurmaca ve 10 belgesel toplamda 20 ulusal kısa film yarışacak.


 

Yorumlar (0)