Millilerin Avrupa şampiyonası aday kadrosu açıklandı

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılacak aday kadrosu belli oldu.

SİYASET 04.05.2021, 13:03 04.05.2021, 17:57
Millilerin Avrupa şampiyonası aday kadrosu açıklandı

Fransa ile İspanya’nın 17-27 Haziran tarihleri arasında birlikte düzenleyeceği FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın aday kadrosu, kamp programı ile Türkiye’de gerçekleştireceği hazırlık maçlarının tarihleri de açıklandı.

Şampiyona öncesi kamp ve hazırlık maçları yapılacak

Ay-yıldızlı takım İstanbul’da 10 Mayıs’ta kampa girip çalışmalarına başlamış olacak. Milliler, Avrupa şampiyonasına katılmadan önce Türkiye’de iki hazırlık maçı gerçekleştirecek. A Milli Kadın Basketbol Takımı, 25 Mayıs'ta Belarus Milli takımıyla 27 Mayıs’ta ise Rusya Milli takımıyla mücadele edecek.

Milli takım, FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Belçika, Slovenya ve Bosna Hersek ile C Grubu’nda mücadele edecek. Maçlar ise Fransa’nın Strasbourg şehrinde oynayacak. İlk maç ise 17 Haziran’da Türkiye saatiyle 19.00'da Slovenya ile yapılacak. Milliler, ikinci maçını 18 Haziran’da Bosna Hersek ile son maçını ise 20 Haziran’da Belçika ile yapacak.

A Milli Takım aday kadrosu şu isimlerden oluştu:

Esra Ural Topuz (Kayseri Basketbol), Melis Gülcan (Kayseri Basketbol), Melek Uzunoğlu (Beşiktaş JK), Büşra Akbaş (Botaş), Bahar Çağlar Ökten (Botaş), Manolya Kurtulmuş (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi), Gizem Yavuz (Çankaya Üniversitesi), Sevgi Uzun (Fenerbahçe), Gökşen Fitik (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi), Olcay Çakır Turgut (Fenerbahçe), Kiah Irene Stokes (Fenerbahçe), Tuğçe Canıtez (Fenerbahçe), Kuanitra Holingsvorth (Galatasaray), Asena Yalçın (Galatasaray), Sude Yılmaz (Galatasaray), Pelin Derya Bilgiç (Galatasaray), Meltem Yıldızhan (Galatasaray), Gizem Başaran Turan (Hatay BŞB), Özge Yılmaz (Hatay BŞB), İnci Güçlü (İzmit Belediyespor), Şerife Alperi Onar (OGM Ormanspor), Harika Gözde Eldaş (Nesibe Aydın), Zeynep Şevval Gül (Saint Louis Billikens / ABD) ve Derin Erdoğan (Arizona Wildcats / ABD).

Yorumlar (0)