Çankaya’da sanat, 2021 yılında da devam ediyor!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde sanat, 2021 yılında da tam gaz devam ediyor. Bazı sergiler devam ediyor. Yeni sergiler, 2021 Ocak ayında sanatseverlerle buluşuyor.

KÜLTÜR-SANAT 31.12.2020, 10:50 31.12.2020, 17:07
Çankaya’da sanat, 2021 yılında da devam ediyor!

Ankara Çankaya’ya da sanat, yeni yılda da kaldığı yerden devam ediyor. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde Aralık ayı başında açılan Hüseyin Yıldırım’ın ‘Bir Başkadır Ankaram’ resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam ediyor.  Merhum siyasetçi Doğan Taşdelen’in adı da verilen Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ise Bora Saraçoğlu ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ aslı sergisinde kara kalem porteleri, Funda Şişci’nin ‘Güzellik Acısı I’ sergisi ve Sadık Aslan’ın ‘Yaralı Bilinç’ sergisi de sanatseverleri bekliyor! 

 

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde şahane sergiler

Aysel Kutluer ve Cahit Malçok’un resim atölyelerinde eğitim alan Bora Saraçoğlu, 2012 ve 2020 yılları arasında kara kalem portreleri çizdi. Saraçoğlu ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kara kalem portre çalışmalarını gerçekleştirdi ve buna dair kişisel resim sergisini açıyor. Sergi, 11 Ocak’ta Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki Abidin Dino Sergi Salonu’nda olacak! Sergi, 25 Ocak’a kadar açık olacak.



Günümüz tüketim toplumunun kadını nesneleştirdiğine dikkat çeken sanatçı Funda Şişçi, kadının ataerkil beğeninin tüketim merkezli yaklaşımının kurbanı olmaya devam ettiğini dile getiriyor. Bir kadın olarak sanatçının “güzellik” ve “acı” kavramları üzerinde durmasının tesadüf olmadığını söyleyen Şişçi, acı değişime herkesi davet ediyor. Funda Şişçi’nin ‘Güzellik Acısı – 1’ sergisi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin Eren Eyüboğlu Sergi Salonları’nda 12 - 26 Ocak 2021 tarihleri arasında gezilebilecek. 



Sadık Aslan kişisel sergisi‘Yaralı Bilinç’ i, moderniteyi hazmetmekte sorun yaşayan geleneksel toplumlardaki bireyin dramına görsel bir gönderme olarak nitelendiriyor. Sergi,tam olarak modernleşememiş toplumlardaki bireyinin çelişkilerinden ve ikilemlerinden haz alarak, gölgenin simgesel ve metaforik anlamından besleniyor. Sadık Aslan’ın ‘Yaralı Bilinç’ sergisi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin Andrey Gennadiyeviç Karlov Sergi Salonu’nda 13 – 17 Ocak 2021 tarihleri arasında gezilebilecek. 

Yorumlar (0)