Çakıl taşlarını birer sanat eserine dönüştürdü

Kütahya Tavşanlı’da Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyit İşletmeleri’nde bilgisayar işletmeni olan Hasan Hüseyin Karatepi, hobi olarak deri ve taş üzerine atık boynuzlar ve ahşaplarla sanat eseri ortaya koyuyor.

KÜLTÜR-SANAT 31.10.2021, 17:18 01.11.2021, 16:16
Çakıl taşlarını birer sanat eserine dönüştürdü

Atölyesinde hobi olarak başladığı uğraşla ahşabın üzerine büyükbaş ve küçükbaş hayvan boynuzlarıyla oyma sanatı icra eden Hasan Hüseyin Karatepe, deri üzerini de yakma tekniğinin yanında “Craft” ismi verilen deri dövmeyle süsleme yapıyor.

7 yaşında resim sanatı ve sonrasında ahşap hat sanatının üstüne ahşap hat sanatının üstüne devlet sanatçısı unvanına sahip olan Mehmet Esen’den yaklaşık 1 sene çıraklık eğitimi alan Karatepe, ardından deri üzerine yakma tekniğiyle çalışmalar gerçekleştirdi.

“Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak”tan etkilendim

Ünlü sinema yönetmeni Ahmet Uluçay’ın duygu ve düşünceleriyle çocukluktan beri düşünce olarak biçimlendiklerini kaydeden Karatepe, “Merhum ünlü yönetmen ağabeyimiz Ahmet Uluçay’ın Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak fikriyle uç görülen ütopyaların olabileceğini bizlere gösterdi. Bizler de ona istinaden onun yolundan gidip karpuz kabuğundan belki gemiler yapmadık ama gemileri çakıl taşlarına sığdırdık.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)