Oğlu boşanmak istedi, mahkeme kararı anne ile babayı sokakta bıraktı 

Rize’de bir evlat boşanma kararı aldı. Bunun üzerine mahkeme, çiftin müşterek konutunu kadına tahsis etti. Evde yaşayan anne ve engelli baba ise evi terk etmek zorunda kaldı. Yaşlı anne-baba, kara kara ne yapacağını düşünüyor. 

YAŞAM 31.10.2021, 17:47 01.11.2021, 16:16
Oğlu boşanmak istedi, mahkeme kararı anne ile babayı sokakta bıraktı 

Rize’de yaşayan Gür ailesinin hayatı, boşanma davası sonrasında tersine döndü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yatağa bağımlı olan babasına bakmakla görevlendirilen İslam Gür, yaşlı anne ve babasıyla bir süredir yakından ilgileniyordu. Fakat evliliğinde anlaşmazlığa düşen İslam Gür, boşanma davası aşamasına geldi. Davanın görüldüğü Rize Aile Mahkemesi, kadının boşanma sürecinde ayrı yaşamakta kararlı olduğunu gerekçe göstererek çiftin müşterek konutunu kadına tahsis etti. 



Yaşlı anne ve baba evlerini terk etmek zorunda kaldı 

Karar neticesinde İslam Gür’ün eşi eve yerleşti ve evin tapu sahibi olan yatağa bağımlı yaşlı baba Asım Gür ile yaşlı anne Havva Gür de evi terk etmek zorunda kaldı. Kayınvalide Havva Gür, gelininin kendi tapulu evlerinde kendilerini istemediğini belirterek bir dönem aralarında tartışma geçtiğini ve bu sebeple davalık olduklarını da ifade etti. 

Çözüm bulmak umuduyla olayı basına taşıyan İslam Gür, yazlık ve kışlıklarının farklı olduğunu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün izni ile yatağa bağımlı babasını yazlığa çıkardıklarını fakat 1 Kasım itibarıyla yazlıkta konaklama izni biten babasını kendi evlerine indirdiğini belirtiyor ve olayı şu şekilde aktarıyor: “Fakat eşim, elinde aile mahkemesinin kararı olan kağıt ile bu evin artık kendisine ait olduğunu ve bu evde kalamayacağımızı söyledi. Ben ve ablam evde kalmadık ama annem ve babam o gece evde kaldı. Eşim sabah uyandığında anneme hakaret ve küfür etmiş. O şekilde kavga çıkmış. Boşanma aşamasında olduğum eşim 2 gün boyunca annemle babama bir bardak su dahi vermemiş. Polis de annemle babamın perişan halini görünce onları evden çıkarmış.” 



“Hiç çalışmayan gelinimin evi oldu” 

Anne Havva Gür ise olayı şu şekilde anlatıyor: “Eşimle 55 sene birlikte çalışıp merkezden ev aldık. Bir tek oğlumuz var. Onunla otururuz, oğlumuzla gelinimiz de bize hizmet eder diye düşük. Sonra eşim 2 sene önce yatağa bağlı yaşamaya başladı. Oğlumla gelinimin de arası bozuldu. Boşanma davası açmışlar. Evimiz müşterek olduğundan herkeste anahtar var. Biz, mahkemenin evi geline verdiğini bilmiyorduk. Sabah bize bağırmaya başladı. 60 sene çalışan bizim artık evimiz yok ama gelinim hiç çalışmadan ev sahibi oldu. Yatağa bağımlı eşimle sokakta kaldım. Ben 80 yaşındayım. Eşimi aldım kızımın evine getirdim ambulansla.” 

Yorumlar (0)