4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, çevrimiçi olarak başlangıç yaptı!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ve üç farklı tarihte gerçekleşecek olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek ilk etabını çevrimiçi olarak başlattı. Festivale özel, çevrimiçinde açılış gerçekleşti.

KÜLTÜR-SANAT 02.03.2021, 11:21 02.03.2021, 11:24
4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, çevrimiçi olarak başlangıç yaptı!

Yönetmen Gülten Taranç direktörlüğünde ve Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen  “Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali” dördüncü yılında ilk etabı başladı. Üç farklı tarihte sinemaseverlerle buluşacak olan festival, çevrimiçi olarak açılışını gerçekleşti. Gülten Taranç’ın müzik dinletisiyle başlayan açılış, Taranç’ın  festivalin 4. yılına kadar olan gelişmeleri anlatmasıyla devam etti.

‘Çevrimiçi’ festival, ‘gezici’ festivale dönüşebilir

Festivalin dördüncü yılından önce kurdukları Kadın Yönetmenler Derneği’nden bahseden Taranç, kimseyi dışarıda bırakmayan bir yapıyı özlediklerini söyledi. Ülkemizdeki kadın sinemacıların sektördeki uluslararası ve ulusal başarılarını öne çıkarmak amacıyla yola çıkılacağını belirten Taranç, ayrıca film dağıtım problemlerini gidermenin en büyük amaçları olacağını da sözlerine ekledi. Festivalin ana temasının “süperkahramanlık” olduğunu pandemi önce karar verdiklerini söyleyen Taranç, festivalin çevrimiçi olması durumunu da ilerleyen yıllarda yıllar da gezici bir festival olma yolunda ilerlenmesi için bir adım olabileceğini belirtti.

Haziran’da İzmir’de, fiziki festival yapılması planlanıyor

Direktör yardımcısı Duygu Kocabaylıoğlu , İngiltere ile yapılan iş birliği ve Britanyalı Türk Kadınları Derneği'nin katkılarıyla festival seçkisinden 7 filmin, East Anglia Üniversitesi'nin katkılarıyla 13 filmin yurt dışında izlenebileceğini müjdeledi. Festivalin ayrıca  25-30 Haziran tarihleri arasında İzmir Seferihisar'da fiziki olarak yapılacağı da belirtildi. Fiziki festivalde ödül töreni, atölyeler ve sektörel buluşmaların gerçekleşmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)