Normale dönüş başladı

Yeni normalleşme sürecinin başladığı kentlerde esnaflar sabahın erken saatlerinde işyerlerine gelerek son hazırlıklarını yaparak uzun bir sürenin ardından yeniden hizmet vermeye başladı.

GÜNDEM 02.03.2021, 11:34 03.03.2021, 12:00
Normale dönüş başladı

Kabine toplantısının ardından alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, yeni normal hayata dönüş süreci yol haritasını açıkladı.

Yüzde 50 kapasite ile hizmet verilecek

Risk değerlendirme haritasına göre alınan kararlarda yüksek riskli kentlerin hariç tutulduğu şehirlerde restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmeler açılarak 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başladı.

Esnaf, mutlu

Kırıkkale'de uzun bir aranın ardından işyerlerini düzenleyerek yeniden hizmet verecek olmanın sevincini yaşayan esnaflardan biri olan Kahvehane işletmecisi Muammer Bozkurt, alınan kararların ardından işyerini açacak olmasından dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Aylardır tedbirler doğrultusunda kahvehanesini açmadığını dile getiren Bozkurt, kurallara daha fazla uyarak normalleşmeye çalışacaklarını belirtti.

İşletmesine gelen müşterileri HES koduna tabi tutacağını belirten Bozkurt, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasına da dikkat edeceklerini kaydetti.

Esnaflardan Pastane işletmecisi Ünal Sevim ise ilk başta yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermenin yeterli olacağını dile getirdi.

İstanbullu esnaf güne başka uyandı

Türkiye’de düşük riskli iller arasında yer alan İstanbul’da da yasakların esnetilmesiyle beraber büyük bir mutluluk yaşayan esnaflar Salı gününe yeni bir heyecanla uyandı.

Yorumlar (0)