4. Kadın Yönetmenler Festivali’nde emek ve başarı ödülleri belirlendi!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ve üç farklı tarihte gerçekleşecek olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde, emek ve başarı ödüllerinin sahipleri belirlendi. Ödüller Sevin Okyay, Eylem Atakav ve Tamara Kotevska’ya verilecek.

KÜLTÜR-SANAT 23.02.2021, 10:00 23.02.2021, 11:08
4. Kadın Yönetmenler Festivali’nde emek ve başarı ödülleri belirlendi!

Yönetmen Gülten Taranç direktörlüğünde ve Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen  “Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali” dördüncü yılında üç farklı tarihte sinemaseverlerle buluşacak. Festival kapsamında her yıl verilen emek ve başarı ödülleri açıklanırken, festivalin ulusal ve uluslararası jürisinde yer alacak olan isimler de belli oldu.

Sevin Okyay, Eylem Atakav ve Tamara Kotevska’ya ödül

Emel ödülünün sahibi, Türkiye'nin ilk kadın sinema eleştirmeni olan Sevin Okyay olarak belirlendi. Akademi kategorisindeki başarı ödülü, East Anglia Üniversitesi’nde film, kadın ve medya üzerine çalışmalarda bulunan yönetmen  Prof. Eylem Atakav’a  verilecek.



Yönetmen kategorisindeki başarı ödülü ise, Oscar’ aday olan Türkiye-Makedonya belgesel filmi “Honeyland” in yönetmenlerinden Tamara Kotevska’ya verilecek. Ödüller, Seferihisar’da 25-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek ödül töreninde sahiplerine verilecek.

Jüri üyeleri belirlendi

Ulusal yarışmada jüri üyeleri; Dr. Öğr.Üyesi Dilaver Bayındır, yönetmen Jale İncekol, yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aysim Türkmen ve sinema yazarı Banu Bozdemir’den oluştu. Balkan yarışma finalistleri ise; festivalin Kısa Film Koordinatörü Doç.Dr.Ragıp Taranç, Uluslararası Koordinatörleri Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Merve Uygun ve  Dr. Ebru Beyazıt ile Balkan Temsilcisi Nena Popović tarafından değerlendirilecek.

Festival, 3 farklı tarihte yapılacak

Festivalin ulusal yarışma finalistleri, ulusal seçkileri ve Balkan yarışma finalistleri ise 25 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’den çevrimiçi olarak izlenebilecek. Ulusal jüri üyeleri oluşan festivalin, oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.  Festivalde 27 uluslararası filmin  Türkiye'deki ilk gösteriminin yapılacak.

Yorumlar (1)
Jale İbrahimzadeh 3 yıl önce
Sizi takip etmek mümkün olabilirmi şu ıssız günlerimiz
Sayenizdse aydınlansın teşekk
Başarılar diliyorum