Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden biri hayatını kaybederken, 6 işçinin de yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi. Yaralılar, sağlık ekipleri kontrolünde hastaneye sevk edildi.

GÜNDEM 13.09.2023, 15:26 13.09.2023, 16:52
Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı göçük meydana geldi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda UMKE, AFAD, TTK tahlisiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bakan Koca: 6 yaralımız var

Maden ocağında meydana gelen göçüğün ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 kişinin yaralı olduğu bilgisini aktardı. Bakan Koca, ‘‘Zonguldak Ereğli’deki kömür madeninde meydana gelen göçük nedeniyle, 1 işçi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralı vatandaşlarımız hastaneye sevk edilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslar ile görevlerinin başında. Acımız büyük’’ ifadelerini kullandı.

Bakanlık: 1 işçi hayatını kaybetti

Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 işçinin hayatını kaybettiği, 3 işçinin de yaralı olarak kurtarıldığı ve hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

Vali Hacıbektaşoğlu'ndan açıklama

Maden ocağında herhangi bir patlama olmadığını, tavan çökmesi meydana geldiğini açıklayan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, ‘‘İçerideki 4 işçimiz de çıkarıldı. Ağır yaralı işçimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtulamayarak şehit düştü. Diğer 3 işçi ise yaralı olarak hastaneye sevk edildi. İşçilerden birinin ciğerinde patlama meydana geldiği için onun durumu ağır. Şu anda olay yerindeki kurtarma çalışmaları tamamlandı. Herhangi bir göçük tehlikesi bulunmuyor. Baş savcımız olay yerinde. İnceleme çalışmaları devam ediyor. Buradaki tahliye işleminin tamamlanmasının ardından yaralı kardeşlerimizin yanına gideceğiz’’ şeklinde konuştu.

Grizu patlaması söz konusu değil!

Olay ile ilgili TRT Haber'e konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişilik var, göçükten 4 kişi etkilendi. Biri sağ olarak kurtarıldı. 1 kişi ise ağır yaralı. 2 kişi den canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekip ile müdahale başladı." dedi. Vali Hacıbektaşoğlu, kendisine yöneltilen ‘‘Grizu patlaması yaşanabilir mi’’ sorusuna, ‘‘Herhangi bir grizu patlaması söz konusu değil’’ şeklinde cevap verdi.

Belediye Başkanı Alan: 4 arkadaşımız göçük altında

Göçük ile ilgili CNN TÜRK canlı yayınında ilk bilgileri aktaran Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, 4 işçimizin göçük altında kaldığını, 1 işçiden ses alınamadığını, 3 kişiden ise ses alındığı ve ses alınan 3 kişiyi kurtarmak için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Başkan Alan, göçüğün saat 13.45 gibi gerçekleştiğini söyledi.

AFAD'dan açıklama

AFAD tarafından yapılan açıklamada Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında saat 13.45 sıralarında göçük meydana geldiği belirtilerek, "Göçük altında kalan işçilerin bulunduğu yönünde ihbar gelmesi üzerine, AFAD, 112 sağlık, Emniyet, itfaiye, jandarma ve TTK tahlisiye ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)