Putin ve Kim'den açıklamalar: "Bazı kısıtlamalar mevcut ama..."

Rusya lideri Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yaptıkları görüşmeye dair açıklamalar yaptı. Putin, "Kuzey Kore ile işbirliği noktasında bazı kısıtlamalar mevcut. Yine de müzakere edebileceğimiz konular var. Görüşmede lojistik üçgen projesini konuştuk." dedi. Kim Jong-un ise, "Bağımsızlığa kavuşmamızda Sovyetler Birliği'nin rolü çok büyük. Emperyalist güçlere karşı mücadele veren Putin'i desteklemeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 13.09.2023, 15:29 Hakan Öksüz
Putin ve Kim'den açıklamalar: "Bazı kısıtlamalar mevcut ama..."

Rusya'nın Amur bölgesinde yer alan Vostoçniy Uzay Üssü'nde bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Rossiya-1 devlet kanalı, görüşmeden detaylar aktardı.

Putin: "Kısıtlamalara uymaya devam ediyoruz"

Kuzey Kore ile aralarındaki askeri ve teknik işbirliği hakkında konuşan Putin, "Kuzey Kore'yi tanıyan ilk ülkenin Rusya olduğunu hatırlatayım. Bununla birlikte işbirliği noktasında bazı kısıtlamalar mevcut. Rusya olarak, bu kısıtlamalara uymaya devam ediyoruz. Yine de ele alabileceğimiz ve müzakere edebileceğimiz konular var." dedi.

"Lojistik üçgen projesini konuştuk"

Rusya'nın kendisine yeten bir ülke olduğunun altını çizen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Yine de kurallara uyuyoruz ve bazı konularda müzakereler gerçekleştiriyoruz. Kim Jong-un ile yaptığımız müzakereler son derece verimli. Tarımla ilgili Kuzey Kore'ye sunabileceğimiz birçok şey var. Masaya yatırdığımız konulardan biri de Çin'e gidecek demir yolu, kara yolu ve limandan meydana gelecek lojistik üçgen projesiydi." ifadelerini kullandı.

Kim Jong-un: "Rusya'nın uzay gücüne şahit oldum"

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın uzay gücüne şahit olduğunu kaydeden Kim, Sovyetler Birliği'nin, kendileri için ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

"Emperyalist güçlere karşı Putin'i desteklemeyi sürdüreceğiz"

"Bağımsızlığa kavuşmamızda Sovyetler Birliği'nin rolü çok büyük." diyen Kim Jong-un, "Dolayısıyla Rusya ile aramızdaki dostluğun kökleri derine gidiyor. Rusya Federasyonu ile ilişkilerimizi bir üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Rusya, karşısındaki hegemonik kuvvetlere karşı bir savaş veriyor. Putin'in kararlarını desteklemeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)