Yunanistan'ın kabul etmediği DEAŞ'lı terörist sınırda bekliyor

Barış Pınarı Harekâtı'nda yakalanan ve Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'ndan sınır dışı edilen terörist Yunanistan'ın kabul etmemesi nedeniyle sınırda bekliyor.

GÜNDEM 12.11.2019, 15:58
Yunanistan'ın kabul etmediği DEAŞ'lı terörist sınırda bekliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı kapsamında yakalanan DEAŞ'lı terörist Muhammad Darwis B., tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden dün sınır dışı edilmek için Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'na sevk edilmişti.

Ürdün uyruklu ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı olduğu iddia edilen Muhammad Darwis B. adlı DEAŞ'lı terörist, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a sınır dışı edildi. Fakat Yunanistan Kastanies Sınır Kapısı'ndanki Yunanlı görevliler, teröristi kabul etmeyerek yaya olarak geri yolladı. Türkiye'nin de kabul etmediği DEAŞ'lı terörist Muhammad Darwis B., iki ülke arasındaki bölgede kaldı.

İddiaya göre, DEAŞ'lı terörist tekrardan Yunanistan'a girmek için ikinci sefer Kastanies Sınır Kapısı'na ulaştı. Yunanlı görevliler ise bu sefer teröristin pasaportuna "ülkeye giriş yapamaz damgası" vurdu. Ardından da DEAŞ'lı terörist Yunanlı görevliler tekrardan geri gönderildi.

Tampon bölgede bekleyişini sürdüren DEAŞ'lı terörist, gece yarısı Sınır Kapısı'ndaki görevliler tarafından alındı ve geceyi bir araçta geçirmesi sağlanan ve yiyecek ile içecek ihtiyacı giderilen terörist, sabah tampon bölgeye bırakıldı.

Muhammad Darwis B. adlı DEAŞ'lı terörist burada beklerken, Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki güvenlik önlemleri artırıldı. 

Yorumlar (0)