Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Diamessis, Dışişleri'ne davet edilerek, Galatasaray futbol takımı kafilesine Atina'da sergilenen tutum şiddetle protesto edildi.

GÜNDEM 13.07.2021, 19:42 14.07.2021, 11:36
Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Diamessis, Dışişleri Bakanlığı'na davet edilerek, Galatasaray futbol takımı kafilesine başkent Atina'da sergilenen tutum şiddet bir şekilde protesto edildi.

Bakanlığa çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Olympiakos futbol takımı ile hazırlık müsabakası yapmak üzere Atina'ya giden Galatasaray futbol takımı kafilesine dün havalimanında gösterilen tavırdan duyulan rahatsızlık sebebi ile Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Diamessis, Dışişlerine çağrıldı.

"Dostluktan uzak..."

Diamessis'e, Galatasaray kafilesinin Atina Uluslararası Havaalanı'nda gördüğü kötü muamele ile ilgili şiddetli protesto iletildi.

Yunanistan'a verilen protesto notasında, kafilenin karşı karşıya kaldığı durumun kural dışı, dostluktan uzak ve ayrımcı olduğu belirtildi.

Ayrıca Yunanistan'dan, önümüzdeki dönemde ülkeyi ziyaret edecek spor kulüplerine karşı buna benzer bir muamelenin yeniden meydana gelmemesi için gerekli önlemleri alması talep edildi.

Yorumlar (0)