Erdoğan, Çin Devlet Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir telefon görüşmesi yaptı. Söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel hususlar ele alındı.

GÜNDEM 13.07.2021, 20:09 14.07.2021, 08:43
Erdoğan, Çin Devlet Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede enerji, ticaret, yatırım, sağlık ve ulaşım başta olmak kaydıyla Çin-Türkiye ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel hususlar ele alındı. 

Diplomatik ilişkilerde 50. yıl

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu görüşmede, 2021'in Çin ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, bu önemli yıl dönümlerini iki ülke arasındaki köklü dostluğa yakışır bir biçimde kutlamak istediklerini dile getirdi.

İki ülke arasındaki küresel ve bölgesel ekonominin ve diplomasinin tüm alanlarında geniş bir iş birliği potansiyeli olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Üst Düzeyli Ortak Çalışma Grubu'nun Çin ile Türkiye arasındaki iş birliğine büyük ivme kazandıracağına işaret etti.

"Çin'in toprak bütünlüğüne saygılıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uygur Türklerinin Çin’in eşit yurttaşları olarak refah, huzur ve özgürlük içinde yaşamalarının Türkiye açısından önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin Çin’in toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan saygısını dile getirdi.

Yorumlar (0)