Yunanistan ile istişari görüşmeler Atina'da yapılıyor: Sorunlar masada

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile istişari görüşmelerin 62'nci turunun bugün başkent Atina'da gerçekleştirildiğini açıkladı. Görüşmelere ilişkin değerlendirmede bulunan Yunan Bakan Dendias, Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile uygun bir ortamda bir araya gelmeyi dilediğini söyledi.

GÜNDEM 16.03.2021, 22:41 17.03.2021, 13:16
Yunanistan ile istişari görüşmeler Atina'da yapılıyor: Sorunlar masada

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşıma göre, istişari görüşmelerin 62'nci turu bugün başkent Atina’da yapıldı. 

2 gün boyunca sürecek olan temasların ilk günü, heyetler arasındaki görüşmelerle son buldu.

Bakanlık, istişari görüşme esnasında çekilen bir fotoğrafı da paylaştı. 
 

Sorunlar masada

İki ülke arasında bu görüşmelerle, Akdeniz ve Ege Denizi'nde bulunan problemlerin çözülmesi amaçlanıyor.

Ülkemizin hava sahasının ve kıta sahanlığının Yunanistan tarafından ihlal edilmesi, KKTC halkının haklarının ellerinden alınmasına çabalanması bu başlıklardan birkaçı.

"Çavuşoğlu ile görüşmek isterim"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, görüşmelere dair değerlendirmede bulundu. Dendias, Yunan ve Türk Dışişleri Bakanlıkları arasındaki siyasi müzakerelerin yarın başkent Atina’da yapılacağını duyurdu.

"Türk arkadaşım ve mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek için istekliyim.” diyen Dendias, “Fakat tabii ki böyle bir görüşmenin anlamlı olması için uygun koşullarda gerçekleşmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Dendias, iki ülke arasındaki tek anlaşmazlığın Doğu Akdeniz ve Ege'deki Münhasır Ekonomik Bölge ile kıta sahanlığının sınırlandırılması olduğunu öne sürdü.

Anlaşmazlıkların çözümü için ortak bir paydada buluşulmasını umduklarını işaret etti. 


 

Yorumlar (0)