Yunan unsurları bu kez ticari gemiyi hedef aldı! Taciz ateşi…

Ege Denizi’nde hukuksuz faaliyetlerine devam eden Yunan unsurları, bu kez bir ticari gemiyi hedef alarak, taciz ateşi açtı. Türk Sahil Güvenlik botlarının olay yerine gelmesiyle Yunan unsurları bölgeden ayrıldı. 

GÜNDEM 11.09.2022, 09:24
Yunan unsurları bu kez ticari gemiyi hedef aldı! Taciz ateşi…

Göçmenlere yönelik sergilediği katı politika ile Türkiye’nin tepkisini çeken Yunanistan, uluslararası sularda büyük bir skandala daha imza attı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bozcaada’nın 11 deniz mili güneybatısında seyir halinde olan Komoros bayraklı ‘Anatolian’ isimli ro-ro gemisi, Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından uzun süre sıkıştırıldı ardından da taciz ateşi açıldı. 

İhbar üzerine Türk Sahil Güvenlik botları harekete geçti

Ticari gemideki yetkililerin ihbarı üzerine bölgeye 2 adet Türk Sahil Güvenlik botu sevk edildi. Türk botlarının geldiğini fark eden Yunan unsurları, süratle rotalarını değiştirerek bölgeden ayrıldı. Yaşanan korku dolu anların ardından gemi, içinde bulunan 18 kişilik mürettebatı ile tekrar boğaza geldi. Ticari geminin Karanlık Liman mevkiine demir attığı duyuruldu. 

Gemide 3 Türk vatandaşı da vardı

Yaşanan olaya ilişkin Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Uluslararası hukuk kuralları görmezden gelinerek açılan taciz ateşinin ardından gemide bulunan 18 mürettebat (5 Azerbaycan, 6 Mısır, 4 Somali uyruklu şahıs ve 3 Türk vatandaşı) herhangi bir can kaybı ya da yaralanma durumu olmaksızın kurtarılmıştır. Ticari gemiye 2 adet sahil güvenlik botumuz refakat etmekte olup, Çanakkale Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine konuyla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

Yunanistan’dan izahat istendi

Yaşanan olayın ardından Ankara da harekete geçerek Yunan makamları nezdinde Atina ile iletişim kurdu. Yaşanan olay protesto edildi, konunun detaylı bir şekilde araştırılması ve izahat verilmesi için kendilerine talepte bulunuldu. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, “Yaşanan hukuk dışı ve akıl almaz olay, Yunanistan birimleri ile irtibata geçilerek protesto edilmiştir. Olayın derhal araştırılması ve tarafımıza izahat verilmesi için talebimizi iletmiş durumdayız” denildi. 

Yorumlar (0)