Yunan itirafı: Hafter'i destekledik ama...

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos'tan Libya itirafı: Hafter'i desteklemek büyük hataydı! Dokos, Türkiye-Libya anlaşması gerçeği ile yaşamak zorunda olduklarını da belirtti.

GÜNDEM 26.06.2020, 12:57 12.01.2021, 16:55
Yunan itirafı: Hafter'i destekledik ama...

Libya konusunda açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı olan Thanos Dokos, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter’in desteklenmesi ile ilgili itirafta bulundu. Thanos Dokos, Hafter'i desteklemekle büyük bir hata yaptıklarını itiraf etti.

Yunan medyasından SKAI TV’nin sorularını cevaplandıran Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos, Libya konusunda ve Türkiye-Libya arasında imzalanan mutabakata ilişkin konuştu.

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter’in desteklenmesi konusunda "Hafter'i desteklemekle büyük hata yaptık" diyen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos, çatışmanın dengesinin değiştiğini, eli güçlüyken Hafter’e destek verdiklerini ancak şimdi savaş alanında kaybetmeye başladığını, belki de siyasi günlerinin de sayılı olduğunu belirterek, "Hafter her an gidebilir." dedi.

Bazı ülkelerin Libya krizinde askerî bölümün sona erdiğini ve bu konuda yapılabilecek bir şey olmadığını söylediğini hatırlatan Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos, "İtiraf edilmeli ki, Atina yönetimi, Libya konusunda yanlış yol izlemiştir." şeklinde konuştu.

"Türkiye-Libya mutabakatına alışmak zorundayız"

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakata ilişkin yorum yapan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos, “Bizi endişelendiriyor” diye söze başladı ve ABD ve AB'den destekleyici açıklamalar gelse de Türkiye'nin mevcut pozisyonu itibarıyla bu mutabakatın süreceğini, dünyanın ve Yunanistan'ın Türkiye-Libya mutabakat zaptı ile yaşamak zorunda olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)