Yunan basını: "Türkler, Osmanlı'dan ilham alıyor"

Kathimerini isimli Yunan gazetesi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü politikanın Osmanlı'dan ilham aldığını kaydetti. 

GÜNDEM 18.07.2020, 11:24
Yunan basını: "Türkler, Osmanlı'dan ilham alıyor"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kararlılıkla yürüttüğü faaliyetler, diğer ülkeleri rahatsız etmeye devam ediyor. Ülkemiz, egemenlik hakları kapsamında Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bölgedeki gücüne güç katıyor.

Yunan medyası, Türkiye'ye karşı meydana getirilmeye çalışan cephenin sözcüsü konumunda yer alıyor. Özellikle de "Kathimerini" isimli gazete...

Söz konusu gazete, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmalarına sık sık değiniyor.

"Yunanistan her an adım atabilir"

Ülkemizin Doğu Akdeniz'de egemen güç haline geldiğine dikkat çeken gazete, bölgede gittikçe sıkıntıya giren bir ortam meydana geldiğini, bu nedenle Yunanistan ile Avrupa Birliği'nin (AB) kendi çıkarları için gerekli zamanda adım atabileceğini ifade etti.

"Osmanlı'dan ilham alıyorlar"

Gazete, önlem çağrılarının üst düzeyde olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü politikanın Osmanlı'dan ilham aldığını kaydetti. 

"Türkiye, nüfuzlu bir oyuncu olmaya başladı"

Ülkemizin özellikle Libya olmak üzere bölgede takip ettiği politika sayesinde diğer devletlerin de desteğini arkasına alarak kuvvetlendiğini aktaran gazete, Türkiye'nin gittikçe nüfuzlu bir bölgesel oyuncuya dönüştüğünü ve bunun Türkiye için hiç de iyi olmadığını belirtti. 

"Kabul edilemez"

Gazete, Türkiye'nin üstlendiği rolün birçok Akdeniz ülkesince "kabul edilemez" nitelikte olduğunu vurgulayarak, buradaki istikranın devam etmesi gerektiğini ifade etti. 

Kathimerini isimli Yunan gazetesinin bu ifadeleri, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Yorumlar (0)