Bir senede 96 milyon TL kazanan çete çökertildi!

Bir senede 96 milyon TL kazandığı tespit edilen yasa dışı bahis çetesine yönelik 17 şehirde operasyon gerçekleştirildi. 52 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

YAŞAM 18.07.2020, 11:48
Bir senede 96 milyon TL kazanan çete çökertildi!

Yasa dışı çetelerinden biri daha çökertildi. 

Polis ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturma dâhilinde yasa dışı çetesinde yönelik 17 şehirde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. 

52 kişi yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının haklarında gözaltı kararı aldığı 62 kişiden 52'si, operasyonlar esnasında yakayı ele verdi. Gözaltına alınan kişilerin iş yerleri ile konutlarında gerçekleştirilen aramalar sonucu birçok belge ile dijital materyal ele geçirildi. 

Diğer yandan, kaçan şüphelilerin yakalanması amacıyla yürütülen çalışmaların sürdüğü ortaya çıktı. 

Sahte para hesapları açtıkları öğrenildi

Yasa dışı çetesi üyeleri tarafından para transferleri sırasında kullanılan elektronik para hesaplarının hepsinin başka kişilere ait sahte hesaplar olduğu tespit edildi. Söz konusu hesapların açılması konusunda sahiplerinin bilgiye sahip olmadığı ve bu hesapların Mersin ve İzmir'de bulunan paravan şirketlerce yönetildiği ortaya çıktı.  

Senelik 96 milyon TL kazanç 

Yasa dışı aracılığıyla elde edilen paraların, Bitcoin hesabı haline getirilerek, Kıbrıs ile ilişkisi olan banka hesaplarına aktarıldığı belirtildi. Çete üyelerine ait hesaplar üzerinde inceleme yapıldığında bir senede 96 milyon TL civarında para elde ettikleri görüldü. 

9 kişinin organizatör olduğu anlaşıldı 

Söz konusu operasyon dâhilinde gözaltına alınan ve organizatör olduğu anlaşılan 9 kişi, başkent Ankara'ya getirildi. Bunun üzerine soruşturmanın iyice derinleştirildiği ve bu kişilerin 5 milyon TL civarındaki mal varlıklarına el konulmasına ilişkin çalışmalara start verildiği ifade edildi. 

Diğer yandan, gözaltına alınan şüphelilere yönelik adli işlemleri sürdüğü ve soruşturma dâhilinde yeni şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. 

Yorumlar (0)