Yeni yılın ilk güneşini havada karşıladılar

Yeni yılın ilk gününde Nevşehir'de, Kapadokya bölgesinde havalanan hava balonları gökyüzünde görsel bir şov ortaya koydu.

GÜNDEM 01.01.2022, 11:04 02.01.2022, 13:07
Yeni yılın ilk güneşini havada karşıladılar

Kültürel ve tarihi dokusuyla her sene milyonlarca turisti ağırlayan Kapadokya Bölgesi, bu yılbaşında da yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Yeni yılın ilk gününe Kapadokya semalarında ‘merhaba’

Yeni yıla Kapadokya’da ‘merhaba’ diyen yabancı ve yerli turistler, Kapadokya’yı ve senenin ilk güneşini gökyüzünden izleme fırsatı buldu. Sabahın erken saatlerinde havalanan hava balonuna binen Selahattin ve Ayşe Şimşek çifti, “Bu, evli olarak geçirdiğimiz ilk yılbaşımız. Bizim için ayrı bir tecrübe oldu. Yeni yılın ilk gününde hayallerimizi gerçekleştirmek harika bir duygu. 2022’nin ilk gününde bu tarihi anı beraber karşılamak istedik. Yeni yıla bu şekilde birlikte başlayarak sonuna kadar böyle sürdürmeyi düşündük. Ürgüp’ün harika manzarasında birlikte uyanmak istedik” yorumunu yaptı. Yılbaşı kutlaması için Ankara’dan gelip, Kapadokya’yı tercih eden Gülşah Bayraktar ise “Geçen sene yaşadığımız kötü olayları bu sene yaşamak istemiyoruz. Bu yıl, inşallah her şey daha güzel olur. Huzur ve bol mutluluk olur” ifadelerini kullandı.

“Misafirlerimiz bu sene şanslı”

Son 8 sene içinde ikinci kez, yılın ilk gününde havalandıklarını belirten sıcak hava balon pilotu Nejat Öksüz, “Problemli geçen 2021’in ardından 2022’nin ilk gününde havalanmak ve bu mutluluğu misafirlerimize yaşatarak, 2022’nin daha sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyorum. Gökyüzünde misafirlerimize görsel bir şov sunarak yeni senenin ilk gününü birlikte taçlandıracağız. Bu yılbaşında Kapadokya Bölgesi tamamen doluydu. Hiçbir balonda ve otelde yer yok. Misafirlerimiz bu sene şanslı. Son 8 yılda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz bu 2’nci uçuşumuz. Kötü hava şartları sebebiyle genellikle iptal oluyordu.” yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)