New Yorklular yeni yıla Kovid-19'un gölgesinde girdi

New York'ta Kovid-19'un Omicron varyantı kaynaklı vakaların artmasına rağmen Times Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi yeni yılı kutladı.

DÜNYA 01.01.2022, 11:25 02.01.2022, 09:08
New Yorklular yeni yıla Kovid-19'un gölgesinde girdi

ABD'nin en fazla turist çeken eyaleti olarak bilinen New York'un Times Meydanı'nda, son dönemde Omicron varyantı kaynaklı vakalarının en fazla arttığı sürece denk gelmesine rağmen binlerce yabancı ve yerli ziyaretçinin gelmesiyle birlikte yeni yıl kutlaması gerçekleştirildi.

Times Meydanı’nda coşkulu yılbaşı kutlaması

New York’un yeni Belediye Başkanı Eric Adams'ın da resmen göreve başladığı Times Meydanı'nda binlerce New Yorklu, 2022’ye coşkuyla girdi.

61 yaşındaki eski polis memuru Adams, 2022'nin ilk anlarında annesinin fotoğrafıyla birlikte çıktığı platformdaki yemin konuşmasıyla birlikte belediye başkanlığına resmi olarak ilk adımı attı.

Katılımcı sayısında sınırlama

New York Belediyesi tarafından 50 bin olarak ilk başta planlanan katılımcı sayısı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında kısıtlanarak 15 bine indirildi.

Ünlü aktör ve rap sanatçısı LL Cool J, Kovid-19 PCR testi pozitif çıkması sebebiyle Times Meydanı'nda gerçekleştirmeyi planladığı konserini iptal etmek zorunda kaldı.

Yorumlar (0)