Yavuz sondaja başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yavuz, Güzelyurt-1 lokasyonuna ulaştı, bugün ya da yarın yeni sondajına başlayacak." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 07.10.2019, 11:37 07.10.2019, 12:27
Yavuz sondaja başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10. Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuştu. 

"Stratejik ortaklarımızın bizi eleştireceği en son husus Türkiye'nin uluslararası hukuka uymadığıdır." ifadesini kullanan Dönmez, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hakılılığının Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de kayıtlı olduğunu ve Doğu Akdeniz'de enerji korsanlığına geçit verilmeyeceğini vurguladı. 

Bakan Dönmez'in konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"Yavuz, Güzelyurt-1 lokasyonuna ulaştı"

"Biz uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızın farkında ve takipçisi olacağız. Hiçbir güç bizi çalışmalarımızdan alıkoyamayacak. Arayacağız araştıracağız. Yavuz, Güzelyurt-1 lokasyonuna ulaştı, bugün ya da yarın yeni sondajına başlayacak."

"Enerji arz güvenliğimizi tesis ediyoruz"    

"Türkiye olarak uluslararası enerji piyasaları açısından önemli bir merkez olmaya devam ediyoruz. TANAP, TürkAkım gibi ülkeleri hatta kıtaları ilgilendiren devasa projelerde ilerliyoruz, tamamlama noktasına getirdik. Enerji arz güvenliğimizi tesis ediyoruz, sektörümüzün itibarına katkılar sağlamış oluyoruz."

"Türkiye, 4 LNG terminaline sahip tek ülke"

"Doğalgazda LNG tesislerimiz ve depolama projelerimizin katkısıyla arz sorunumuzu tamamen ortadan kaldırdık. Türkiye, Doğu Akdeniz ve Ortadoğu ve Avrupa bölgesinde 4 LNG terminaline sahip tek ülke. 5 terminalimizin inşallah planlamasını yapıyoruz. Mevcut LNG kapasitemizi tam 4 katına çıkarmış olduk."

"Bugüne kadar yaklaşık 210 bin şikâyet aldık"

"Her alanda çalışmalarımızı kamu-özel sektör iş birliğiyle sürdürmüş olacağız. TEDAŞ tarafından hayata geçirilen aydınlatma mobil uygulamasıyla vatandaşla nerede olurlarsa olsunlar bu uygulamayla bize iletebiliyorlar. Uygulama ile bugüne kadar yaklaşık 210 bin şikâyet aldık ve bunların yüzde 99,47'sini giderdik."

"Güneydoğu'da petrol keşfimiz var"

"Tam lokasyon vermeyeyim ama Güneydoğu'da petrol keşfimiz var. Trakya'da da yeni bir doğal gaz keşfi var. Hidrolik çatlatma yöntemiyle petrol ve doğal gaz üretimine başlayacağız. Yatayda çatlatma yapmak suretiyle teknolojinin sadece ABD'de değil Türkiye'de kullanılacağını göstermiş olacağız."

Yorumlar (0)