Van şehitlerimiz törenle memleketlerine uğurlandı

Van Artos Dağı'nda 15 Temmuz gecesi 03.00 sularında keşif görevinde bulunan bir uçak dağa çarpmış ve içerisindeki toplam 7 emniyet mensubumuz şehit düşmüştü. Şehitlerimiz düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

GÜNDEM 17.07.2020, 01:55 17.07.2020, 02:24
Van şehitlerimiz törenle memleketlerine uğurlandı

Hakkari ve Van'da gözetleme ve keşif görevinde bulunan insanlı keşif uçağı olarak kayıtlı olan uçağın, 15 Temmuz akşam saat 18.35 sularında Van'da Ferit Melen Havalimanı'ndan kalkmasının ardından, saat 22.45 sularında radar ve iletişim tespiti bütünüyle kesilmişti.

Yapılan arama kurtarma çalışmalarının neticesinde gece saat 03.00 sularında Artos Dağı'nın 2 bin 200 rakımına çarpıp kırıma uğrayan uçak içerisinde bulunan 2'si pilot toplam 7 emniyet mensubu ise şehit düşmüştü.

Şehitlerimiz için tören düzenlendi

Şehit Polis Memuru Onur Ramazan Bayram (Manisa-Alaşehir), Şehit Pilot Komiser Yardımcısı Samet Üstüner (Ankara-Beypazarı, Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay (İzmir), Şehit Uçuş Teknisyeni Polis Memuru Mustafa Keskin (Ankara), Şehit Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş (Kırıkkale-Keskin), Şehit Polis Memuru Burak Derya (Mersin-Anamur) ve Şehit Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan (Bursa) için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda bir uğurlama töreni yapıldı.

Memleketlerine uğurlandı

Şehitlerimizin özgeçmişlerinin okunduğu ve saygı duruşunda bulunulduğu törene Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Van Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan dönmez katıldı.

Van Müftüsü Ömer Keskin'in yaptığı duayla birlikte şehitlerimiz naaşları uçaklarla memleketlerine uğurlandı.

Yorumlar (0)