Van'da nefes kesen operasyon: İran ajanları suçüstü yakalandı

Emniyet ile MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı), İran uyruklu eski bir askeri kaçırma girişiminde bulunan ajan şebekesine suçüstü yakaladı.

GÜNDEM 13.10.2021, 19:45 14.10.2021, 17:48
Van'da nefes kesen operasyon: İran ajanları suçüstü yakalandı

Aktarılan bilgiye göre, Van'da yaşayan İran uyruklu eski asker M.A.'yı ülkesine kaçırmak üzere gönderilen 2'si İran ajanı 8 şahıs, Emniyet ve MİT'in 24 Eylül tarihindeki operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.

MİT tarafından, İranlı istihbarat personellerinin M.A.'nın ülkesine kaçırılması için 30 bin dolarlık (273 bin lira) bütçeyle kentte şebeke oluşturmaya çalıştığı belirlendi.

Emniyet ve MİT'in izlemeye aldığı şebeke mensuplarının, İranlı istihbaratçıların talimatı doğrultusunda, eski İranlı asker M.A.'nın eşi M.E.'ye kaçırma olayına yardım etmesi için 10 bin dolar (91 bin lira) teklif ettikleri, reddedilmesi durumunda İran'da ikamet eden ailesine zarar verileceği tehdidinde bulundukları tespit edildi. 

Şebeke çökertildi 

İran istihbaratının M.A. adlı şahsı otomobille İran'a kaçırmak üzere 2 kişiyi geçtiğimiz 24 Eylül tarihinde Van'a gönderdiğinin belirlenmesi üzerine Emniyet ve MİT tarafından şebeke mensuplarına suçüstü yapıldı.

Saat 21.00 sıralarında M.A.'yı kaçırmak üzere adrese girmeye çalışan Türk vatandaşı M.E.A ve İran vatandaşı S.S. gözaltına alındı.

Süren operasyonda 6 Türk vatandaşından meydana gelen diğer şebeke mensupları da yakalandı.



Yorumlar (0)