Valilik duyurdu: Toplu ulaşım tamamen durduruldu!

Tekirdağ Valiliği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde ilçeler ve mahalleler arası toplu ulaşımın, pazar alışverişinin gerçekleştirildiği günler hariç 15 gün boyunca durdurulduğunu kaydetti. 

GÜNDEM 04.04.2020, 16:28
Valilik duyurdu: Toplu ulaşım tamamen durduruldu!

Tekirdağ Valiliği, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu tarafından, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) önleyerek vatandaşların hayatını korumak üzere Cumhurbaşkanlığı ve ilgili Bakanlıkların talimatları gereği yeni kararlar alındığını bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ il sınırlarından hava, kara, demir ve deniz yolu ile gerçekleştirilecek tüm giriş çıkışlar 15 gün durduruldu. 

Geçişlerine müsaade edilen ticari yük taşıyıcıları, Tekirdağ'da zorunlu dinlenme süreleri dışında hiçbir şekilde duraklama ya da konaklama gerçekleştiremeyecek.

Yönetici, çalışan ya da iş yeri sahiplerinin ikamet ve iş yerlerinin farklı illerde bulunması halinde kentler arasındaki giriş çıkışları bu durumu kanıtlayan belgeleri sunmak koşulu ve mülki idare amirlerinin yazılı izni ile yapılabilecek.

Kentte 1 Ocak 2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmalarına geçici olarak yasak getirildi. 

Doktor raporu ile tedavi için seyahat etmek durumunda kalanlar, birinci derecede yakını ölenler, birinci derecede ağır hastası olanlar, üretim yapan iş yerlerinde 20-65 yaş arası çalışanlar, ticaret ve tarımsal amaçlı üretim yapanlar dışında ilçeler ve mahalleler arası toplu ulaşım, pazar alışverişinin olduğu günler dışında15 gün boyunca durduruldu.

Market, pazar yeri ve toplu olarak veya bireysel çalışılan iş yerleri ile toplu taşıma araçlarına vatandaşlar ve çalışanların maske ile girmesine karar verildi. 

Pazarlarda satıcılar, toplu taşıma araçlarında şoförler ve iş yerlerinde tezgâhtarlar için maske takma zorunluluğu geçerli olacak.

İlçelerde ise meydanlar, sokak ve caddelerde vatandaşların toplu yürümelerine veya bulunmalarına müsaade edilmeyecek. 

Hastane sevk ve taburcu işlemleri; askeriyede celp ve terhis dönemleri; inşaat, şantiye ve yatırım alanları ile taş, kum ocağı, kömür ocağında çalışanların durumları; cezaevi mahkûm kabul ve tahliyeleri ve limanlara yanaşan başta kılavuzluk hizmeti sunan kaptan ve diğer çalışanların durumları gerekli kurumlar ile görüşülerek değerlendirmeye alınacak.

Yorumlar (0)