Uluslararası Af Örgütü'nden 4 ülkeye çağrı!

Uluslararası Af Örgütü Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, İran, Filipinler, Yunanistan ve Çin hükümetlerine ihlal çağrısında bulundu.

GÜNDEM 01.12.2019, 00:52
Uluslararası Af Örgütü'nden 4 ülkeye çağrı!

Uluslararası Af Örgütü Haklar İçin Yaz kampanyası kapsamında Diyarbakır’da açıklamalarda bulundu. 

Uluslararası Af örgütü Diyarbakır Aktivist Grubu, Kadın Hakları, Mülteci Hakları, İklim Krizi ve Uygur Türkleri başlıkları altında hak ihlali yaşayan kişilerin  durumuna işaret ederek İran, Filipinler, Yunanistan ve Çin hükümetlerine çağrıda bulundu.

Açıklamayı yapan Uluslararası Af Örgütü Kampanyalar ve İletişim Direktörü Tarık Beyhan, "Uluslararası Af Örgütü, her gün dünyanın dört bir yanında onlarca hak ihlalini takip ediyor. Uluslararası Af Örgütü aktivistleri olarak her yıl bu zamanlar insan hakları ihlal edilen bireylerle dayanışmak ve hak mücadelelerine destek vermek için bir araya gelerek mektuplar ve mesajlar yazıyoruz, yetkililere imzalar yolluyoruz" ifadelerini kullandı.

4 ülkeye çağrı

Beyhan "İran’da zorunlu başörtüsü yasalarına karşı başörtüsünü çıkarıp kadınlara çiçek dağıttığı için 16 yıl hapis cezası alan kadın hakları savunucusu Yasmin için buradayız. Filipinler’de iklim değişikliğinin feci etkilerine karşı mücadele eden Marinel için buradayız. Yunanistan’da mülteci hakları için mücadele eden ve insanların hayatlarını kurtardıkları için 25 yıla kadar hapis cezası istenen Sarah ve Sean için buradayız. Ailesinden koparılıp zorla Çin’de alıkonulan İlyas Rahman için buradayız." dedi.

"İran, Filipinler, Yunanistan ve Çin yetkililerine buradan çağrıda bulunuyoruz: Bu hak ihlallerini sonlandırın" diyen Beyhan, "Dünya üzerinde herhangi bir kişiye yapılan adaletsizlik hepimize yapılmıştır. Bu nedenle tüm Türkiye’yi Yasmin’le, Marinel’le, Sarah ve Sean’la ve İlyas ile dayanışmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)