Ülke genelinde "Sis" operasyonu: 370 kişi gözaltına alındı

Yasa dışı tütün üretimi yapan suç örgütü üyelerine yönelik yurt genelinde "Sis Operasyonu"nu düzenlendi. Operasyon kapsamında 672 adrese baskın yapılırken, 370 kişi de gözaltına alındı.

GÜNDEM 28.09.2023, 09:21
Ülke genelinde "Sis" operasyonu: 370 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden, yasa dışı tütün üretimi yapan suç örgütü üyelerine yönelik yurt genelinde “Sis Operasyonu” düzenlendiğini duyurdu.

Yerlikaya, paylaşımında "Ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 672 adrese baskın yapıldı ve 370 kişi gözaltına alındı” ifadelerine yer verdi.

Bakan Yerlikaya operasyon ile ilgili şu bilgileri aktardı:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde; ülkede yasa dışı şekilde tütün mamulü üretimi ile satışını yapanlara ilişkin yurt genelinde düzenlenen ve büyük oranda vergi kaybının önüne geçildiği operasyon kapsamında:

6 milyon 878 bin 93 adet doldurulmuş makaron, 33 milyon 918 bin 650 adet boş makaron, 8 bin 620 kg tütün mamulü, 78 bin 610 paket sigara, 10 bin 811 adet puro, 18 bin 96 adet elektronik sigara ile likiti ve sigara imalatında kullanılan sahte bandrol ele geçirildi.

Şüpheli 370 kişi hakkında adli işlem yapılması yönünde karar verildi. Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ederim.

Hiçbir suçlu sis perdesinin arkasına saklanamayacak. Kahraman güvenlik güçlerimizin üstün gayreti ve aziz milletimizin dualarıyla mücadelemize aralıksız şekilde devam edeceğiz. Organize suç örgütleri ile kaçakçıların her zaman enselerindeyiz, hiçbirine asla aman vermeyeceğiz."

Yorumlar (0)