Ukrayna’da yaralanan Türk öğrenci dehşet anlarını anlattı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Harkov şehrinden çıkmaya çalıştığı esnada yaralanan Şanlıurfalı Furkan Aslan, yaşadığı dehşeti ve korku dolu anları anlattı. Türkiye’nin çabaları neticesinde kurtarılan oğluna kavuşan baba, gözyaşlarına boğuldu.

GÜNDEM 08.03.2022, 17:48 08.03.2022, 18:07
Ukrayna’da yaralanan Türk öğrenci dehşet anlarını anlattı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta, Rusya’nın bombaladığı Harkov şehrinden çıkmaya çalıştığı esnada yaralanan Şanlıurfalı öğrenci Furkan Aslan, yaşadığı dehşeti ve korku dolu anları aktardı.

Babasının gözyaşları içinde karşıladığı Aslan, bomba sesiyle uyandığı gün savaşın başladığını fark ettiğini ifade etti. Korkulu ve uzun bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaştıklarını ifade eden Furkan Aslan, “Gece uyuyordum. Camların titremesi sonrasında uyandım. Daha sonra bombalar patlamaya başladı. O esnada savaşın başladığını fark ettim. Hemen arkadaşımı bilgilendirdim ve stok yapmak için markete gittik. Markete gittiğimi zaman çoğu kişi zaten erzakları ve suları bitirmişti. Paramız da az olduğu için mecburen stok yaptık. Ardından evimize geldik. Daha güvenli bir bölge seçip, araştırmaya başladık” sözlerini kullandı.



"Evimizin çevresine bomba düşüyordu"

Tahliye için Dışişleri Bakanlığına ulaşıp isimlerini yazdırdıklarını belirten Aslan, “Daha sonra Cumhurbaşkanlığına, Dışişleri Bakanlığı'na ulaştık ve tahliye amacıyla adımızı yazdırdık. Korkulu bir dönemdi. Evimizin çevresine bombalar düşüyordu. Biz de panikliyorduk. Harkov kentinde uçak mühendisliği öğrencisiydim” şeklinde konuştu.

"Siren çaldığı zaman çok panikledik"

Siren sesleri sonrasında araçlarına panikle binmeye çalıştıklarını belirten Furkan Aslan, bu esnada yaralandığını söyleyerek, “Ülkemizin bizi tahliye etmesinin ardından yola çıktık. Harkov kentinden yola çıktık ancak aracımız bozuldu. Aracı tamir etmek için uğraştık ve daha sonra siren sesleri gelmeye başladı. O sesler gelince panikledik ve kaşımı bir yere çarptım, yarıldı. Daha sonra ilerledik tam olarak arabayı tamir edemedik. Yanımızda yine bombalar patlamaya başladı. Böylece yolculuğumuza devam etmek zorunda kaldık” dedi.

"Türk olduğumuzu öğrenince teşekkür ettiler"

Kendilerini yolda durduran Ukrayna ordusuna ait askerlerin, Türk olduklarını öğrendikleri zaman Türkiye Cumhuriyetine ve kendilerine teşekkür ettiğini aktaran Aslan, “İlerlediğimiz zaman da devamlı olarak bizi durdurdular. Her 100-200 metre de bir Ukrayna askerleri bize, ‘Kimsiniz?’ diye güvenlik soruları soruyordu. Araçtan indiğimiz zaman ellerimizi kaldırıp kontrol ediyorlardı. Türk olduğumuzu söylediğimi zaman Türkiye’ye teşekkür ediyorlardı. Böylece sıkıntılı bir aşamayı atlattık. Güvenli bölgelere gittik. Türkiye Cumhuriyeti sağ olsun yanımızda oldu ve destek verdi. Hızlı bir biçimde Türkiye’ye, ülkemize vardık” yorumunu yaptı.

"Tüm hislerimiz kayboldu"

O esnada hiçbir şey hissetmediklerini ifade eden Furkan Aslan, “Böyle bir durum oldu. Tüm hissiyatımız tamamen gitti. Hiçbir şey anlamıyorduk, ne susuzluk, ne açlık. Yani kaşım patladığı zaman dahi bunu ben fark etmedim, başkaları bana iletti. Öyle bir hissizlik vardı fakat şunu söylüyorduk; yani hemen ailemize kavuşacağımızı biliyorduk. Türkiye'nin yardım etmesiyle birlikte hemen içimiz rahatladı. Korkuyorduk ne yapacağımızı bilmiyorduk. Buradan Türkiye’ye, ülkemize teşekkür ediyorum, destek veren aileme ve arkadaşlarıma, yardımcı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Allah bunu kimseye yaşatmasın, oradakilere de sabır versin” şeklinde konuştu.

"Staj bölgelerimiz bombalandı"

Okuldaki hocalarına hiçbir yolla ulaşamadıklarını ifade eden Aslan, “Hocalarım şu an sığınaktalar. Hiçbir biçimde onlardan da haber alamıyorduk. Okul ile ilgili bir durum yok. Staj bölgelerimiz bombalandı. Şu anda okulumuz için CİMER'e bildirim yaptım. Haber bekliyoruz. Ben 3 ay sonra normalde mezunum fakat ne yapacağımı şu an gerçekten bilmiyorum” açıklamasını yaptı.

"Türkiye'ye ulaşana kadar acısını hissetmedim"

Tahliye esnasında yaralandığını fark etmediğini söyleyen Aslan, “Gerçekten anlamadım. Oradakiler uyardı. Bana kaşın patladı dediler. Pansumana başladılar. Böyle fark ettim. Türkiye'ye ulaşana kadar acısını hissetmedim. İnsan, bir an önce buradan çıkayım da rahata ereyim diyor. Tabii bu durum, Türkiye’ye gelene kadardı” ifadelerini kullandı.

Gözyaşlarına boğuldu

Evladına kavuştuğu esnada gözyaşlarına boğulan baba Sait Aslan, “Gerçekten devletimize teşekkürlerimi iletiyorum, Allah onlardan razı olsun. Çok mutlu oldum. Bir daha oğlumu göremeyeceğimi düşündüm” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)