Üçü de gri çıktı! İşte alçakların katliamları...

Van ilinin Gürpınar kırsalında etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin 2015-2018 yılları arasındaki birçok kanlı eylemin faili olduğu ve gri listede arandıkları ortaya çıktı.

GÜNDEM 02.07.2020, 10:04
Üçü de gri çıktı! İşte alçakların katliamları...

29 Haziran Pazartesi günü iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Van ilinin Gürpınar ilçesi kırsalında, Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando birliklerinin düzenlediği J-SİHA destekli operasyonda bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada etkisiz hale getirilen 3 teröristin, Terörden Arananlar Listesinde 500 bin liraya kadar ödülle Gri Kategori'de bulunduğu bildirildi. Teröristlerin isimlerinin ise sözde Van Eyaleti, Başkale ve Masiro gücünde faaliyet gösteren Welat Malazgirt kod adlı Fırat Göre, Azat kod adlı Tahsin Genez ve Kendal kod adlı İlyas Duran olduğu açıklandı.

Etkisiz hâle getirilen teröristlerin katıldığı kanlı eylemleri de açıklayan İçişleri Bakanlığı, teröristlerle birlikte 6 adet el bombası, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet glock marka tabanca ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

İşte 3 teröristin gerçekleştirdiği kanlı eylemler:

Ağustos 2017: Van ile Başkale ilçesi Jandarma Komando Tabur Komutanlığına saldırı.

12.06.2017: Van ilinin Başkale ilçesi Yolmaçayır Mahallesi Mengen Tepe bölgesinde Sinan Şener isimli çobanın öldürülmesi.

03.07.2017: Van ilinin Başkale ilçesi Gedikbaşı Mahallesi Boğaz mevkiinde Van-Hakkâri karayolu üzerinde mayın araması yapan güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı.

09.11.2016: Van ilinin Başkale ilçesi Eşmepınar bölgesinde güvenlik korucularına saldırı düzenlenmesi ve saldırı sonucu 3 güvenlik korucusunun ve 1 sivilin şehit olması.

2016: Van ili Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi sınırları içinde, yol kesmek suretiyle 1 güvenlik korucusunun şehit olması ve 2 güvenlik korucusunun yaralanması.

2016: Van ili Başkale ilçesi Yavuzlar Mahallesi sınırları içinde, bir araca yönelik silahlı saldırı düzenlenmesi ve saldırı sonucu 3 güvenlik korucusu ve 1 sivilin şehit olması.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 3 teröristin bu kanlı eylemler dışında çok sayıda eylemin de failleri arasında yer aldığı belirtildi.

Yorumlar (0)