Muharrem İnce bu kez aday olmayacak!

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37'inci Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık adayı olmayı düşünmüyor. 

SİYASET 02.07.2020, 10:26 02.07.2020, 10:29
Muharrem İnce bu kez aday olmayacak!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Kurultay heyecanı sürüyor. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde ertelenen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37'inci Olağan Kurultayı, 25-26 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Partiden bazı isimler, hem havanın sıcak olması hem de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle söz konusu kurultayın gerçekleştirilmesini istemiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hariç genel başkanlığa adaylığını açıklayan tek ismin eski milletvekili Aytuğ Atıcı olduğu öğrenildi.

Fakat Parti Meclisi (PM) üyeleri Müslim Sarı ile İlhan Cihaner'in de adaylık iddialarının devam ettiği, ikisinin de bu konudaki değerlendirmelerini sürdürdükleri kaydedildi. 

İki defa Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olup genel başkanlığı kazanamayan Muharrem İnce'nin kurultayda yeniden aday olup olmayacağı merak ediliyordu. 

Muharrem İnce'ye yakın kaynaklar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37'inci Olağan Kurultayı'nda kendisinin aday olmayı düşünmediğini belirtti. 

Aynı kaynaklar, söz konusu kurultayın tarihine ve şartlarına tepki göstererek, Muharrem İnce’nin bu ortamda adaylığa olumlu bakmadığını söyledi. 

Öte yandan, aday olabileceği kaydedilen Parti Meclisi (PM) üyesi Haluk Pekşen'in de kurultay koşullarını uygun bulmayarak aday olmaktan vazgeçtiği ortaya çıktı. 

Genel başkan adayı olmak isteyen kişilerin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tüzüğü doğrultusunda 1362 delegenin yüzde 5'inin yani 69 delegenin imzasını almaları şart.

Yorumlar (0)