TÜYAP Kitap Fuarı bu sene de yok!

Kitapseverlerin her yıl heyecanla beklediği TÜYAP Kitap Fuarı, bu sene de yapılmayacak. Nedeni ise, aşılamanın henüz yeterli seviyede olmaması…

GÜNDEM 30.10.2021, 12:48 31.10.2021, 09:49
TÜYAP Kitap Fuarı bu sene de yok!

İstanbul’da okur ve yazarların önemli bir buluşma noktası olan TÜYAP Kitap Fuarı’na olan hasret bu sene de dinmeyecek. Pandemi sebebiyle geçen seneden bu yana yapılamayan fuar, bu sene de aşılanmanın henüz istenilen seviyeye ulaşmaması sebebi ile düzenlenmeyecek.

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Son iki yıldır pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyen kitap fuarları 38 senedir her sene büyüyerek bugünlere ulaştı. İstanbul ile birlikte Bursa, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Samsun’da her sene yaklaşık iki milyon okuyucuyu yazarlar, toplum önderleri, kitaplar ve yayıncıları ile buluşturduk. Bu fuarlar mutlaka kaldığı yerden devam edecek. Bu sene fuarları yapamamamızın tek nedeni pandemidir.”

“Tedbirler yeterli değil”

“Özellikle İstanbul’daki toplam ziyaretçinin yarıdan fazlasının öğrenci olduğunu düşünürsek, bu fuarın aşılanmanın belli bir seviyeye ulaşamadığı, gençlerimizin henüz tam olarak gerekli tedbirleri yeterince alamadıkları bir süreçte açılmasını doğru bulmadık. Aynı yolda yürüdüğümüz Türkiye Yayıncılar Birliği de bizimle aynı fikirde. Böyle bir salgında iki fuar dönemini değerlendirememek bizleri gerçekten çok üzüyor” diyerek sözlerini bitirdi.  

Yorumlar (0)