Kansere yakalanan Canan Ergüder, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Bir dizide rol aldığı süreçte meme kanseri olduğunu öğrenen ünlü oyuncu Canan Ergüder, tedavi sürecinde yaşadıklarını anlatırken duygusal anlar yaşadı.

MAGAZİN 30.10.2021, 13:41 31.10.2021, 12:12
Kansere yakalanan Canan Ergüder, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Ünlü oyuncu Canan Ergüder, kanser olduğunu öğrendikten sonra yaşadıklarını anlattı.

İclal Aydın’ın yayınına katıldı

İclal Aydın'ın moderatörlüğünde #MemeKanseriKontrolu etiketiyle gerçekleşen yayına katılan Canan Ergüder, bir gün duş aldığı esnada memesinde daha önce hiç hissetmediği bir şey hissettiğini ve ondan sonra doktora gittiğini ve orada kanser olduğunu öğrendiğini anlattı. “İlk başta aklıma çocuğum geldi. Ölmek istemiyorum diye düşündüm" sözlerini kullanan Ergüder, açıklamasına şöyle devam etti:

"İlerde elinde benimle ilgili bir şeyler olmasını istediğim için oğlum Demir’e notlar yazıyorum. Tümörün agresif olduğunu belirttiler ve ameliyat olacağım döneme kadar çalıştım. Operasyondan bir hafta sonra sete gittim. Çalışmak bana iyi geldi"

Düşüncelerinin en tepesinde oğlunun olduğunu anlatan Canan Ergüder, “Henüz 3.5 yaşında ve çok küçük. Çok ağır bir his. ‘Ya bana bir şey olursa...’ Öte yandan Canan Ergüder bu dönemde iki defa panik atak geçirdiğini de açıkladı.

Tedavi süreci

Tedavi döneminde sık sık Kenan Ece ile araştırma yaptıklarını anlatan Ergüder, şunları söyledi:

"İki haftada dört olmak üzere biri ağır, dördü daha hafif toplamda sekiz kez kemoterapi aldım. Bitti. Bu arada biraz hafif denilen kemoterapi beni mahvetti. Çok ağrı çektim. Kas ağrılarım fazlaydı. Insomnia yaptı. Uykusuzluk gerçekten çıldırtıcı bir şey. Sonra hafifliyor biraz fakat işte! Vücudum bütün bunlar iyi baş etti çok şükür. Ayak ve ayak altı tabanlarımdaki ağrım da çok kötüydü. Yataktan kalkamıyorsun. Kemoterapiden 5 gün sonra toparlanabildim. Bir de radyoterapi aldım. O da bitti çok şükür. Henüz görüntülü hiçbir şey bakılmadı henüz. Yakında bakılacak."

Yorumlar (0)