Tutuklu TİP vekili Can Atalay hakkında Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu yargılanan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumu hakkında konuştu.

GÜNDEM 07.06.2023, 17:09 Hakan Öksüz
Tutuklu TİP vekili Can Atalay hakkında Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama

Yeni kabine üyelerinin ant içme töreninden sonra Şeref Holü'nde basın mensuplarının sorularına cevap veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci döneminin resmen başladığını kaydetti. Anayasa'nın vesayetçi zihniyetten arındırılacağını söyleyen Bakan Tunç, "Darbeci ruhu ortadan kaldırmak için önemli düzenlemeler yapmıştık. Hakimler Savcılar Kurulu ile Anayasa Mahkemesindeki düzenlemeler, buna örnek verilebilir. Hukuk devleti ilkesini ön plana çıkardık." dedi.

"Milletimiz, sivil bir anayasayı hak ediyor"

Yaptıkları reformlarla yargı birliğini sağladıklarını vurgulayan Adalet Bakanı Tunç, "Anayasa'nın eski haline göre darbeciler yargılanamıyordu. Bunu değiştirdik. Kadın ve çocuk haklarına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Anayasa, darbe sonrasında yapılmıştı. Sadece bunun için bile değiştirilmesi gerekir. Milletimiz, sivil bir anayasayı hak ediyor. Tüm siyasi partiler buna destek verirse gerisi Meclis'teki çalışmalara kalacak." ifadelerini kullandı.

TİP Milletvekili Can Atalay'ın durumu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluk durumuyla ilgili de konuşan Tunç, "TBMM Başkanlığına başvurular geliyor. Bu dava Yargıtay'da görülüyor. Adalet Bakanlığı uhdesinde olan bir durum değil bu. Yargıtay'da dosya devam ediyor. Gezi davası, anayasal düzen ile ilgili olduğu için Anayasa'nın 14. maddesine göre dokunulmazlık kapsamı dışındadır. Meclis Başkanlığı, Yargıtay'dan gelecek yanıta göre hareket edecek. Yazışmaların ardından son durum netleşecek." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)