Türkiye’den Yunanistan’a sert sözler: “Beyhude çabaları bizim kararlılığımızı artırıyor” 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Yunanistan’ın deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Bilgiç, Yunanistan’ın tutumunun “maksimalist ve uluslararası hukuka aykırı” olduğunu belirtti. 

GÜNDEM 01.10.2021, 12:15
Türkiye’den Yunanistan’a sert sözler: “Beyhude çabaları bizim kararlılığımızı artırıyor” 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Savunma Bakanı Yannoz Papadoniu’nun Fransa ile yaptıkları “Savunma Anlaşması” üzerine belirlenen deniz yetki alanları ve hava sahası hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgiç, Yunanistan’ın “boş bir hayal” içerisinde olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Yunanistan’ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır. Yunanistan'ın, uluslararası toplum tarafından da sık sık sorgulanan bu iddialarını NATO ittifakına zarar verecek şekilde Türkiye karşılı ikili askeri ittifaklar kurmak suretiyle bize kabul ettirebileceğini düşünmesi de boş bir hayalden ibarettir.” 



Tanju Bilgiç

Yunanistan, “beyhude çabalar” içinde 

Bilgiç: “Bu tür beyhude çabalar, Akdeniz ve Ege’de hem KKTC’nin haklarını hem de kendi haklarımızı korumak konusundaki kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Yunanistan'ın da iş birliği yerine silahlanması, Türkiye’yi yabancılaştırma ve izole etme politikası gütmesi hem kendisine hem de üyesi olduğu AB’ye zarar vererek bölgesel istikrarı ve barışı tehdit eden sorunlu bir politikaya dönüşmüştür.”  

​​​​​​​

Yorumlar (0)