Dünya’nın gözü uçaksavar füzesi test eden Kuzey Kore’de

Son günlerde birçok silahı test ettiği bilinen Kuzey Kore, bu sefer de yeni geliştirdikleri bilinen uçaksavar füzesinin denedikleri açıklamasını yaptı.

DÜNYA 01.10.2021, 12:44 04.10.2021, 11:07
Dünya’nın gözü uçaksavar füzesi test eden Kuzey Kore’de

Üst üste gerçekleştirdiği füze testleri ile dünya basınına konu olan Kuzey Kore, dün de bir süredir üzerinde çalıştıkları uçaksavar füzesini denediklerini söyledi.

Devlet kontrolünde yayın yapan Kore Merkezi Haber Ajansı’na göre; Kuzey Kore Savunma Bilimleri Akademisi konu ilgili Kuzey Kore’nin başkenti olan Pyongyang’da Eylül ayında gerçekleştirilen testin uçaksavar füze sistemlerinin geliştirilmesi için çok olumlu sonuçlar verdiğinin altını çizdi. Yapılan testin füzenin herhangi bir savaş halinde fırlatma rampasından komuta kabiliyetine kadar birçok alandaki kabiliyetini anlamak nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Kuzey Kore 1 ayda 4 füze denedi

Yeni teknolojilerle donatılan füze ile ilgili bazı detaylara yer verilmezken denemenin Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un geçtiğimiz Çarşamba günü Yüksek Halk Meclisi toplantısında yaptığı konuşmanın ardından gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Kim Jong-Un konuşmasında ülkesinin silah teknolojisi konusunda çok hızlı geliştirme gösterdiğinden bahsetmişti.

 Yaşanan bu son gelişme ile birlikte Eylül ayında Kuzey Kore hükümetinin yaptığı füze denemesinin sayısı 4’e yükseldi. Ülke son olarak 28 Eylül tarihinde Hwasong-8 tipi hipersonik bir füze test ettiğini açıklamıştı. Kuzey Kore’nin bölgede silahlanma faaliyetlerinin çoğalması başta komşu ülkeler ülke olmak üzere birçok ülkenin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)