Türkiye ile İsrail arasında kritik görüşme

Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile görüşmesinde, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan provokatif eyleminin 'asla kabul edilmez' olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 04.01.2023, 21:20 05.01.2023, 17:51
Türkiye ile İsrail arasında kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yeni İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ile yaptığı telefon görüşmesinde, 'İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya yönelik olarak dünkü (3 Ocak) provokatif eyleminin asla kabul edilmez' olduğunun altını çizdi.



İsrailli mevkidaşını kutladı

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme doğrultusunda, Bakan Çavuşoğlu, yeni görevi sebebiyle mevkidaşı Cohen'i telefonda kutladı.



"Asla kabul edilemez"

Bahse konu bilgilendirmede, şu ifadeler kullanıldı:

"Mevlüt Çavuşoğlu Cohen’e, Türkiye'nin Filistin meselesindeki beklenti ve hassasiyetlerini anımsatmış, bu kapsamda, İsrailli Bakan Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya yönelik olarak dünkü provokatif eyleminin asla kabul edilmez bulduğumuza işaret etmiştir.

Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa’nın statüsünün korunmasına yönelik verdiğimiz önemi vurgulamış, her çeşit provokatif eylemden uzak durulmasını beklediğimizi muhatabına ifade etmiştir."

Mevzubahis görüşmede, iki bakan, İsrail-Türkiye ilişkilerini geliştirmek üzere beraber çalışma hususunda mutabakata vardı.

Yorumlar (0)